Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Ανάληψη Ευθύνης για αποκεντρωμένες Δράσεις σε Τοπικές Κομμάτων ως ένδειξη αλληλεγγύης στις 3 καταλήψεις της Θεσσαλονίκης.

Το πρωινό της 27ης Ιουλίου, η κατά τ'άλλα αριστερή κυβέρνηση Σύριζα ενορχήστρωσε μια άρτια επιχείρηση εκκένωσης όλων των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, που φιλοξενούσαν πρόσφυγες και μετανάστες. Φαίνεται, πως ο εντολοδόχος Σύριζα λειτούργησε άψογα ως ο 'μέσος' που ένωσε την ακροδεξιά συντηρητική ορθόδοξη τάση με αυτήν των νεοφιλελεύθερων, ποταμίσιας κοπής καπιταλιστών. Δύο τάσεις που τις ενώνει ένας αδιαφιλονίκητος δεσμός αίματος, το κεφάλαιο. Φαίνεται κάποιοι πιστεύουν, πως όλα τα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία βαίνουν προς λύση και πως πλέον το μόνο που έχει απομείνει είναι η εκκαθάρισή της από τον κόσμο του αγώνα και τους πρόσφυγες πολέμου (στρατιωτικού ή οικονομικού). Μας δίνει χαρά όμως, που στην πράξη αυτοαναιρούνται. Το μόνο υγιές κομμάτι της κοινωνίας είναι αυτό που αντιστέκεται, αυτό που στηρίζει αλληλέγγυα τους μετανάστες/τριες. Είναι αγωνιστές/τριες, συνήθως άνεργοι, χαμηλόμισθοι, φοιτητές που αφιερώνουν όποιο ελεύθερο χρόνο έχουν για να οικοδομήσουν οριζόντιες δομές, οι οποίες αυτοσυντηρούνται και δεν έχουν το παραμικρό οικονομικό ή πολιτικό όφελος. Είναι αυτοί που δίνουν ζωή στις εξαθλιωμένες γειτονιές, δείχνοντας πως δεν χρειαζόμαστε εξουσιαστές για να οργανώσουμε τις ζωές μας.

Ως επισήμανση, καλό θα ήταν εκεί στον Σύριζα να σας ενημερώσει κάποιος από τους ακριβοπληρωμένους συμβούλους σας, πως τέτοιες κινήσεις εμάς μας συσπειρώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς. Ειδικά κάτι γελοιότητες, όπως η ανακοίνωση του κόμματος ενάντια στην καταστολή που οι ίδιοι δρομολογήσατε, θέτει με το μέρος του αγώνα ένα ακόμα μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Για τον λόγο αυτό, για κάθε μία κατάληψη που κλείνετε, εμείς θα ανοίγουμε δέκα. Εκτός από την άψογη υλοποίηση των μνημονίων που έχετε ως κοινό με την ΝΔ, φαίνεται πως ενδώσατε στις πιέσεις τους για την επιβολή κυρώσεων απέναντι στον κόσμο του No Border. Η πολιτική απόφαση που πάρθηκε, υποκινήθηκε απο τους 'ανθρωπιστές' Άνθιμο και Μπουτάρη, δείχνοντας τα πραγματικά πρόσωπα όλων των εμπλεκόμενων στην ευρύτερη κοινωνία. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθηνών Καμίνης, αμέσως μετα τις εκκενώσεις, προέβει σε μηνύσεις κατά των κατειλημμένων χώρων ιδιοκτησίας δημοσίου και προσπαθώντας μάταια να αντισταθμίσει την αγριότητα μιας επερχόμενης εκκένωσης και στην Αθήνα έκανε δηλώσεις, κατόπιν εορτής, για δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων από το δήμο.

Ως αναρχικοί/ες γνωρίζουμε πολύ καλά τέτοιου είδους πρακτικές, γι'αυτό και το όλο γεγονός δεν αποτελέσε για μας έκπληξη, απεναντίας ήταν αναμενόμενο. Αναμενόμενη και δεδομένη όμως θα πρέπει να θεωρήσετε και την απάντησή μας.

Αναλαμβάνουμε λοιπόν, την ευθύνη για τις παρεμβάσεις στα γραφεία του Σύριζα την Κυριακή 31/07/2016 προς Δευτέρα 01/08/2016. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή σύντροφοι και συντρόφισσες επιτεθήκαμε συντονισμένα με πέτρες, σφυριά και μπογιές στα γραφεία του Σύριζα στις παρακάτω γειτονιές:



-Εξάρχεια

-Δάφνη

-Ίλιον

-Χαϊδάρι

-Κυψέλη

-Βύρωνα

-Καισαριανή

-Ταύρο

-Χολαργό

-Καλλιθέα

-Άνω Πατήσσια



και στα γραφεία της ΝΔ στη Ν.Ιωνία κ την Αγ. Παρασκευή.



Οι κινήσεις μας αυτές αποτελούν μια ελάχιστη συμβολική πράξη, αφενός αλληλεγγύης προς τους 74 συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης στις 27/07/2016 και τους μετανάστες/τριες που εκδιώχθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, και αφετέρου απάντησης ως προς την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, την εκκλησία της ελλάδος και τους δήμους Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ


Αναρχικοί/ες

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.