Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Συναγερμός στη Βουλή, σε επιφυλακή όλες οι υγειονομικές μονάδες..




Αν και έχουν περάσει αρκετές μαρτυρικές  ώρες από την "ομιλία" του Μητσοτάκη στη Βουλή , κυκλοφορούν  βάσιμες αστυνομικές πηγές (ιαματικές) που πεισματικά αναφέρουν ότι ο Μπουμπούκος βρίσκεται ακόμη στα κοινοβουλευτικά έδρανα και συνεχίζει να χειροκροτεί κατενθουσιασμένος  την ιστορική ομιλία  του Μητσοτάκη ..

Αναλυτικά τα στοιχεία για όσους αντέχουν, στα οποία  "απάντησε" ο Μητσοτάκης σε αυτή την πραγματικά ιστορική του παρουσία στο κοινοβούλιο;

1) Με τον Ν. 4024/2011 νομιμοποιήθηκαν μισθολογικές υπερβάσεις ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και τερματίστηκαν όλες οι διώξεις που είχε κινήσει η εισαγγελία πρωτοδικών.

2) Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στηριζόμενο στις διατάξεις των Ν. 4071/2012 και Ν. 4070/2013 απαλλάσσει από κάθε ευθύνη για χρέη τις διοικήσεις όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, αλλά και κάθε συμβεβλημένο με αυτές ιδιώτη.

3) Με τον Ν. 4255/2014 έπαψαν όλες οι ποινικές διώξεις που αφορούσαν τη διάθεση πόρων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

4) Με το άρθρο 68 του Ν. 4139/2013 ορίζεται ότι δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης. Η διάταξη αυτή καταργήθηκε λίγο αργότερα λόγω της γενικευμένης κατακραυγής.

5) Με τον Ν. 4046/2012 απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών και τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος για το PSI.

6) Με τον Ν. 4141/2013 ανεστάλησαν όλες οι ποινικές διώξεις στις διοικήσεις των εταιρειών του Δημοσίου, που ιδιωτικοποιούνται βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων, για οφειλές προς το Δημόσιο, προς Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ.

7) Με τον Ν. 4224/2013 απαλλάσσονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΑΡΚΟ από κάθε αστική, ποινική και διοικητική ευθύνη για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

8) Με το άρθρο 19 του Ν. 4224/2013 σταμάτησαν οι ποινικές διώξεις για τα διοικητικά συμβούλια των αγροτικών συνεταιρισμών κάθε βαθμού.

9) Με το άρθρο 55 του Ν. 4262/2014 ανεστάλησαν όλες οι ποινικές διώξεις για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο για Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

10) Με πρωτοβουλία του τότε υπουργού κ. Αθανασίου, αντικαταστάθηκε το άρθρο 263Α του Ποινικού Κώδικα που προέβλεπε ότι στελέχη και υπαλλήλους δημοσίων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων και ΜΚΟ που επιχορηγούνται από το Δημόσιο σε περίπτωση δωροληψίας ή διασπάθισης δημόσιου χρήματος, τιμωρούνται με κακουργηματικού χαρακτήρα ποινές. Αυτές που προβλέπονται και για τους δημόσιους υπαλλήλους. Με την κατηγορία αυτή ήταν ήδη υπόδικοι, σειρά στελεχών ιδιωτικών επιχειρήσεων και ΜΚΟ που λάμβαναν αφειδώς χρηματοδοτήσεις από το Δημόσιο. Με την τροπολογία που κατατέθηκε στις 6 Μαϊου του 2014, τα στελέχη αυτά θα τιμωρούνταν πλέον με πολύ ελεφρύτερες ποινές. Η διάταξη καταργήθηκε λίγο αργότερα με την δικαιολογία ότι κατατέθηκε «κατά λάθος» όμως για το ενδιάμεσο διάστημα οι υπόδικοι για τα αδικήματα είχαν την ευκαιρία να δικαστούν με αυτόν τον νόμο.

11) Με το άρθρο 78 του Ν. 4146/2013 απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη για το αδίκημα της απιστίας οι πρόεδροι, τα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και τα στελέχη των τραπεζών, για σύναψη δανείων πάσης φύσεως με Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Πρόκειται για την υπόθεση των θαλασσοδανείων στα κόμματα όπου είχαν μπει εγγυήσεις οι μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις.

12) Με τροπολογία που υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομιμοποιήθηκαν τριγωνικές συναλλαγές και επιχειρηματικοί όμιλοι απαλλάχθηκαν από πρόστιμα ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ.

13) Με τροπολογία του κ.Αθανασίου μερικές ημέρες πριν την διεξαγωγή των εκλογών στα δικαστήρια της χώρας, άλλαξε το εκλογικό σύστημα.

Tα στοιχεία Καμμένου

Από την πλευρά του ο Kαμμένος, επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στα πεπραγμένα του Ευάγγελο Βενιζέλου. Ο κ. Καμμένος ανέγνωσε τα παρακάτω

1) Στην εξεταστική για τους TOR-M1, ο κ. Βενιζέλος είπε (ανάγνωση από τα πρακτικά της Βουλής) «δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος για τους κ. Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως».

2) Στο άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα που αφορούσε το αδίκημα της ψευδούς βεβαιώσεως και στο άρθρο 216 που αφορούσε την πλαστογραφία, άλλαξαν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες το αδίκημα αποτελούσε κακούργημα. Προστέθηκε στη φράση «Είναι αδίκημα πιθανής κάθειρξης 10 ετών» η φράση  «Αν το ποσό της ζημίας είναι πάνω από 25 εκατομμύρια, διαφορετικά το αδίκημα είναι πλημμέλημα».
 
3) Με τον N. 3207/2003 περί Ολυμπιακής Προετοιμασίας νομιμοποιήθηκε το αυθαίρετο του TheMall.

4) Για το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών, εκδόθηκε ο εκτελεστικός νόμος 3126/2003 με υπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που θεσμοθετεί το ακαταδίωκτο και την πρακτική ατιμωρησία των υπουργών.

5) Με τον νόμο 27/1975 που αλλάχθηκε με το άρθρο 107 προβλέπονται 86 φοροαπαλλαγές για του εφοπλιστές.

6) Το 1999, το υπουργείο Πολιτισμού αγόρασε το ξενοδοχείο «Ακροπόλ» της οδού Πατησίων του Γ. Μπατατούδη, με συμφωνία που κλείστηκε στην τιμή των 4.5 δις. Δραχμών εκ των οποίων το 1.8 δις δόθηκαν ως προκαταβολή. Το κτίριο μέχρι σήμερα παραμένει αχρησιμοποίητο.

7) Με παρέμβαση στις ΠΑΕ και τον νόμο για τις νέες ομάδες, χάθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο.

8) Με υπουργικές αποφάσεις που υπογράφονται τον Απρίλιο του 2003 από τον Ε. Βενιζέλο ως υπουργό Πολιτισμού αποχαρακτηρίζονται από ιστορικά διατηρητέα μνημεία, δύο μνημεία της Θεσσαλονίκης. Το Φιξ και το Αλλατίνι.

9) Με τον Ν. 2328/1995 που ειπώθηκε πως δημιουργήθηκε για να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, οι καναλάρχες έγιναν ασύδοτοι. Με τον ίδιο νόμο προβλέπεται η διαμεσολάβηση media shop για την εξασφάλιση των διαφημίσεων με αμοιβή έως 9,9% του τζίρου.

10) Με νόμο Βενιζέλου «Για τα ακίνητα τα οποία δεν έχουν οικιακή χρήση και με εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των 1000 τετραγωνικών μέτρων ο συντελεστής προσδιορισμού του τέλους του Πίνακα Α υπολογίζεται μειωμένος κατά 30% και για άνω των 1000 τετραγωνικών κατά 60%», Αυτό ωφέλησε σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το Regency Casino Θεσσαλονίκης, τον ΣΚΑΙ, το Mall, τον Πήγασο, τα ελαστικά Michelin, το Lamda Estate, το Πόρτο Καρράς, το Media Markt, την Αττική Οδό, τον ΔΟΛ και το σπίτι του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

11) Με την απόφαση Ειρηνοδικείου 4976/2014 για να δικαστεί η υπόθεση της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς κατά του ΔΟΛ, δεσμεύει για 1 εκατομμύριο ευρώ και δίνει στον κ. Ψυχάρη ομολογιακό δάνειο 96.817.889 ευρώ με εγγύηση 6 ημιυπόγειους χώρους στην Καλλιθέα με τον μεγαλύτερο να είναι 42,75 τετραγωνικά, ακίνητο στη Νέα Ραιδεστό στη Θέρμη εκτάσεων 7.350 τ.μ. και ένα ακίνητο στα Σφακιά που περιλαμβάνει 65 αμυγδαλιές και 270 ελαιόδεντρα. Και το 2015 με τα ίδια ακίνητα ως εγγύηση παίρνει άλλα 60 εκατομμύρια.


πηγή των συγκεντρωμένων στοιχείων το
  the press project



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.