Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο Πρετεντέρης κάνει κάτι σαν μνημόσυνο

Αφιέρωμα στη Δικαιοσύνη έχει ο Γιάννης Πρετεντέρης στην εκπομπή του στο Mega, εναρμονισμένος όπως θα μπορούσε να πει κάποιος με την επικαιρότητα.

Εκτός αν κοιτάξεις καλύτερα τους καλεσμένους, οπότε και διακρίνεις το γιατί γίνεται η εκπομπή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βασίλης Χιώτης από το ΒΗΜΑ, ο Χρήστος Ράπτης από το iefimerida, ο δικηγόρος του Βγενόπουλου Μιχάλης Δημητρακόπουλος και για τα προσχήματα ο Βασίλης Καπερνάρος και ο Βασίλης Κόκκαλης των ΑΝΕΛ.
Υπάρχει βέβαια ο αντίλογος, πως κανένας δεν πάει στην εκπομπή του Πρετεντέρη με τηλεθεάσεις σαν μαθηματική συνάρτηση με όριο το μηδέν, κανένας δεν θέλει να απαντήσει στο ερώτημα των φίλων του «τι έκανες χθες βράδυ» με ένα «ήμουν στον Πρετεντέρη», οπότε οι μόνοι που μένουν είναι οι συνήθεις ύποπτοι.
Δεν έχει νόημα να αναρωτηθεί κάποιος αν ο Πρετεντέρης θα ρωτήσει τον Αθανασίου για τον νόμο των «13 ημερών» με τον οποίο αποφυλάκισε οικονομικούς εγκληματίες ή για τους εμπόρους ναρκωτικών στους οποίους έδωσε χάρη, ή τον Βενιζέλο για όσα νομικά επιτεύγματα δημιούργησε για να ακυρώσει δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί ενάντια στη διαπλοκή.
Σημασία έχει πως όπως θα είναι όλοι μαζί συγκεκντρωμένοι, θα θυμίζουν έντονα μνημόσυνο στο οποίο παραβρίσκονται όλοι οι συγγενείς του μακαρίτη. Άλλωστε πιό «Ανατροπή» της δημοσιογραφίας συναντάς μόνο στα νεκροταφεία, όπου ως γνωστόν υπάρχουν ομοφωνίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.