Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ο Κούλης συνεχίζει το έργο του μπαμπά;



Προειδοποίηση: Το παρακάτω άρθρο μπορεί να βλάψει σοβαρά την Υγεία σας. Περιέχει Κώστα Μητσοτάκη σε μεγάλες ποσότητες. Παρακαλώ απομακρύνετε καρδιοπαθείς, ανηλίκους κοκ. Προτείνουμε επίσης να πάρετε ιδιαίτερες προφυλάξεις ή τουλάχιστο μια αρμαθιά σκόρδα. 

Ευχαριστώ.

 Γράφει ο mitsos175


Κυβέρνηση κόμη Μητσοτάκη: Απρίλης 1990 - Οκτώβρης 1993 μια τριετία που μας φάνηκε αιώνας. Αμέσως μόλις ο λαός έκανε την κουταμάρα να του δώσει την εξουσία, ο Μητσοτάκης έδειξε τους σουβλερούς του κυνόδοντες. Προχώρησε σε απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος και της κίνησης κεφαλαίων, η απελευθέρωση της αγοράς των ενοικίων, της εμπορίας καυσίμων, η κατάργηση των ελέγχων τιμών σε όλα τα αγαθά με εξαίρεση τα φάρμακα, η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας με την εισαγωγή της μερικής απασχόλησης και της τέταρτης βάρδιας και η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων. Με δυο λόγια αυξήθηκαν τα ΠΑΝΤΑ εκτός από τους μισθούς. 

Έδιωξε όσους διόρισε το ΠΑΣΟΚ και δεν ήταν μόνιμοι για να βάλει τα γαλάζια κομματόσκυλα.

Παραχωρήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα η κινητή τηλεφωνία και έγιναν διάφορες ιδιωτικοποιήσεις που οδήγησαν στην αύξηση τιμών των υπηρεσιών και της ανεργίας όπως η διαβόητη αποκρατικοποίηση των αστικών λεωφορείων της Αθήνας.

Η απόφαση για ιδιωτικοποίηση των μέσων μεταφοράς της Αθήνας οδήγησε σε μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστών φορέων, όπου κάποιοι γαλάζιοι "νοικοκυραίοι" έχασαν το βρακί τους.

Εκκαθαρίστηκαν 66 προβληματικές επιχειρήσεις του ΟΑΕ, όπου έδιωξαν 9.000 εργαζόμενους λες κι έφταιγαν αυτοί. Ιδιωτικοποιήθηκαν 15 επιχειρήσεις ιδιωτικών Τραπεζών, μην τα πολυλογώ, πούλησε ή προσπάθησε να ξεπουλήσει κάθε φιλέτο. Γενικά προσπάθησε να φέρει μνημόνιο πριν το Μνημόνιο.

Σκόπευε να καταργήσει τα ασφαλιστικά ταμεία ενώνοντας τα σε ένα, να μειώσει μισθούς συντάξεις (για 1η φορά στη Μεταπολίτευση) ακολουθώντας μια περίεργη αριθμητική 0+0=14. Δηλαδή οι μηδενικές αυξήσεις (και την ουσία μειώσεις λόγω πληθωρισμού 22-12%) των εργατών, "αντισταθμίζονταν από τις μειώσεις φόρου" στις μεγάλες μόνο πολυεθνικές και ντόπιες εταιρίες!

Τι σας είπα; Μνημόνιο πριν το Μνημόνιο. Α ναι! Φορολόγησε και τους τόκους των καταθέσεων. Η δήθεν μείωση του πληθωρισμού ήταν αποτέλεσμα μαγειρέματος, αφού τα βασικά είδη είχαν εκτοξευθεί, ενώ οφείλονταν και στην άγρια λιτότητα καθώς και την ανεργία όπου αυξήθηκε από 7% σε 9,7%. Όπως σήμερα. Ο λαός φυσικά "εκτίμησε" την προσφορά ανθρωποθυσιών στο κεφάλαιο και του έδωσε κλωτσιά στις εκλογές. Το χρέος; Αυξήθηκε. 111,6% του ΑΕΠ!!! Και λόγω αύξησης "μυστικών κονδυλίων" του Σαμαρά. Δυο δισ. όχι αστεία...

Εξωτερική πολιτική: Υπέγραψε και αυτός και ο Σαμαράς (ΥΠΕΞ)
1. Τη διάλυση της συμμάχου Γιουγκοσλαβίας. Την αλλαγή δηλαδή συνόρων στα Βαλκάνια.
2. Δημιούργησε από το τίποτα και για εσωτερική κατανάλωση το πρόβλημα με τη FYROM ελπίζοντας να ξεχαστεί σε 10 χρόνια. Αμ δε! Τέτοιες κουταμάρες κρατάνε δυστυχώς περισσότερο. Έκανε πατριδοκαπηλία, γιατί η κατάσταση εσωτερικά ήταν σαν τα μούτρα του.
3. Δημιούργησε πρόβλημα με όλα σχεδόν τα γειτονικά κράτη. (Αλβανία - FYROM - Βουλγαρία) ενώ επιδείνωσε τη θέση της χώρας δείχνοντας ανεξήγητη υποχωρητικότητα σε ΗΠΑ - Τουρκία.

Ακόμη έκανε το σύστημα της ενισχυμένης νοθείας θεσπίζοντας το όριο του 3%. Έκανε συμφωνία με τον Κοκό (τον Τέως) να του δώσει το μεγαλύτερου μέρους της, επικαλούμενης, «Βασιλικής Περιουσίας», το Τατόι, το Μον Ρεπό, το κτήμα στο Πολυδένδρι και μια αλλαξιά σώβρακα. Καλά, για τα σώβρακα ίσως κάνω λάθος.

Να μην ξεχνάμε τους κενταύρους και ρέιντζερς της ΟΝΝΕΔ και τις ασχήμιες της Δεξιάς. Τη δολοφονία Τεμπονέρα, και άλλων ανθρώπων, τις διώξεις, τις κατηγορίες στην αντιπολίτευση για τρομοκρατία... Και τι θα κάνει ο Κούλης; Θα συνεχίσει το έργο του μπαμπά; Ωχ!... .

πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.