Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ελλάς Ελλήνων και… Γερμανών ναζιστών



derweg
Ο Τρίτος Δρόμος πρωτοστατεί και δίνει τον τόνο στη δήθεν «πατριωτική» φιέστα της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια.
(Συντάκτες: Δημήτρης Ψαρράς, Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 8/2/2016)

Η είδηση της συμπλοκής ανάμεσα σε Ελληνες αντιφασίστες και Γερμανούς νεοναζί στο Μοναστηράκι έκανε τον γύρο των μέσων ενημέρωσης την προηγούμενη εβδομάδα. Αν δεν είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα, ίσως να είχε περάσει απαρατήρητο ότι οι συγκεκριμένοι νεοναζί είχαν έρθει από τη Γερμανία, προκειμένου να μετάσχουν στη φιέστα που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή για την επέτειο των Ιμίων το περασμένο Σάββατο.

Οι νεοναζί «καλεσμένοι» της Χρυσής Αυγής με τη χιτλερική σημαία στην Ακρόπολη. Στις «στολές» τους διακρίνεται η αναφορά στον εθνικοσοσιαλισμό.

Και θα είχε περάσει απαρατήρητο, διότι η ίδια η Χρυσή Αυγή δεν είπε λέξη μέσα από τα επίσημα έντυπα και τον ιστότοπο της ούτε για το περιστατικό της συμπλοκής, ούτε βέβαια για την παρουσία των Γερμανών στη συγκέντρωσή της. Η προσπάθεια της ναζιστικής οργάνωσης να αποκρύψει το γεγονός ότι η υποτιθέμενη «πατριωτική» φιέστα δεν ήταν τίποτα άλλο από μια πανευρωπαϊκή σύναξη ομοϊδεατών της είναι παραπάνω από εμφανής.
Τους εξέθεσαν
Και μπορεί ο Αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος να κρύβει τους καλεσμένους του, φιλοτεχνώντας μια ήπια εικόνα λόγω της μεγάλης δίκης που είναι σε εξέλιξη, όμως οι ίδιοι οι Γερμανοί νεοναζί, επιστρέφοντας στη χώρα τους φρόντισαν να δώσουν στοιχεία στα δικά τους μέσα ενημέρωσης, αποκαλύπτοντας με κάθε λεπτομέρεια την επίσκεψή τους στην Αθήνα και όσα η Χρυσή Αυγή αποσιωπά. Οπως φαίνεται από τα στοιχεία που φέρνουμε σήμερα στο φως, η επίσκεψη αυτή ήταν οργανωμένη από τη Χρυσή Αυγή και περιγράφεται αναλυτικά στο γερμανικό ακροδεξιό ιστολόγιο Dortmund Echo.

Οι νεοναζί «καλεσμένοι» της Χρυσής Αυγής στην Ακρόπολη.
Εκεί λοιπόν επιβεβαιώνεται ότι μια ομάδα, που αναφέρεται ως «ακτιβιστές» από το Ντόρτμουντ και το Βερολίνο, ταξίδεψε όντως στην Αθήνα για να παρευρεθεί στη χρυσαυγίτικη φιέστα. Και πέρα από τον ενθουσιασμό των Γερμανών για τη «διεύρυνση του πολιτικού τους ορίζοντα» από την επίσκεψη αυτή, μαθαίνουμε ότι στη συγκέντρωση των «Ελλήνων συντρόφων» τους μετείχαν περίπου 100 Γερμανοί, καθώς επίσης και ποικίλα κόμματα και γκρούπες από άλλες χώρες. Πράγματι, όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε πριν από λίγες μέρες το VICE, στη φιέστα συμμετείχαν και ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής από χώρες όπως η Πολωνία, η Σερβία και η Αυστραλία.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος ποζάρει με τους Γερμανούς νεοναζί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Από το γερμανικό κείμενο επιβεβαιώνεται και το γεγονός ότι οι Γερμανοί νεοναζί ήταν αυτοί που συγκρούστηκαν με ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στο Μοναστηράκι και όχι βέβαια κάποιοι «Γερμανοί τουρίστες», ενώ παρατίθενται και σχετικές φωτογραφίες από τη σύγκρουση αυτή. Μαθαίνουμε όμως και κάτι ακόμα.
Οτι η γερμανική αποστολή φιλοξενήθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου και παρακολούθησε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου την παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου του Ηλία Κασιδιάρη, κατά την οποία πραγματοποίησε ομιλία ο Μιχαλολιάκος. Είχε μάλιστα προβλεφθεί και αυτόματη μετάφραση στα γερμανικά, ειδικά για τους καλεσμένους, ενώ μετά το τέλος της παρουσίασης οι Γερμανοί φωτογραφήθηκαν έξω από τα γραφεία με τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής.
Ποιοι είναι;
Αλλά ποιοι είναι οι κρυφοί καλεσμένοι του Μιχαλολιάκου; Το απαντούν και πάλι οι ίδιοι, αυτή τη φορά από τον επίσημο ιστότοπο και τη σελίδα τους στο Facebook. Οι πιο γνωστοί ανάμεσά τους ανήκουν στην περιβόητη γερμανική νεοναζιστική οργάνωση Τρίτος Δρόμος (Dritter Weg), η οποία συγκροτήθηκε τα τελευταία χρόνια από στελέχη μιας άλλης οργάνωσης της Βαυαρίας, του Ελεύθερου Νότιου Δικτύου (Freies Netz Süd), το οποίο απαγορεύτηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρίας στις 23 Ιουλίου 2014. Η δημιουργία του Τρίτου Δρόμου είχε ξεκινήσει ήδη πριν από την απαγόρευση αυτή.


Οι νεοναζί του Τρίτου Δρόμου τιμούν τον στρατό κατοχής στο γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο στον Διόνυσο.



Μάλιστα στην αντίστοιχη χρυσαυγίτικη φιέστα τον Ιανουάριο του 2013 είχε μετάσχει το Freies Netz Süd, ενώ δύο στελέχη της οργάνωσης, ο Ματίας Φίσερ και ο Σεμπάστιαν Σμάους, είχαν προσκληθεί και στην ελληνική Βουλή από τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη, με τους οποίους και φωτογραφήθηκαν («Εφ.Συν.», 11/2/2013, «Η Μαύρη Διεθνής του Μιχαλολιάκου»). Οταν η διασύνδεση αυτή αποκαλύφθηκε, ο Αρχηγός απολογήθηκε λέγοντας ότι νόμιζε πως πρόκειται για… δημοσιογράφους.
Τα στελέχη του Τρίτου Δρόμου παρευρέθησαν στη χρυσαυγίτικη συγκέντρωση για τα Ιμια και το 2015 και το 2014. Κατά τη φετινή επίσκεψή τους στην Αθήνα δεν περιορίστηκαν στην παρουσία τους στα γραφεία της Χρυσής Αυγής ούτε στο άδοξο δείπνο τους στην ταβέρνα στο Μοναστηράκι.

Οι καλεσμένοι της ναζιστικής οργάνωσης δεν παρέλειψαν, όπως έχουν ξανακάνει στο παρελθόν, να μεταβούν στο γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο Διονύσου-Ραπεντόζης 1939-1945, προκειμένου να τιμήσουν τους στρατιώτες του Τρίτου Ράιχ και κυρίως των Ες Ες.

Ταύτιση

Το ίδιο άλλωστε έκανε επί χρόνια ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής. Κάθε παραμονή των γενεθλίων του Αδόλφου Χίτλερ, ο Μιχαλολιάκος και οι μυημένοι «συναγωνιστές» του έκαναν ολονυκτία στο νεκροταφείο τιμώντας τον Γερμανό
Φίρερ και τα Ες Ες.
Το έχει άλλωστε ομολογήσει ο «θεωρητικός» της Χρυσής Αυγής Ιων Φιλίππου (κατά κόσμον Γιάννης Περδικάρης): «Θυμούμαι τις ολονυκτίες στο γερμανικό νεκροταφείο της Ραπεντόσα, τιμής ένεκεν, κατά τις επετείους της γέννησης του Φύρερ στις 20 Απριλίου», γράφει στο βιβλίο του με τίτλο «Χρυσή Αυγή, Πολιτικός Οδοδείκτης» («Εφ.Συν.», 30/10/13, «Ο “συνιδρυτής” καίει τον Αρχηγό»).

Ο Τρίτος Δρόμος πρωτοστατεί.
Τα στελέχη του Τρίτου Δρόμου, όμως, έκαναν και κάτι ακόμα. Επισκέφτηκαν την Ακρόπολη και φωτογραφήθηκαν εκεί υψώνοντας τη σημαία της ναζιστικής τους οργάνωσης αλλά και μια άλλη σημαία. Αυτή η σημαία με τον σιδηρούν σταυρό, που φαίνεται στη σχετική φωτογραφία που δημοσιεύει η «Εφ.Συν.», δεν είναι άλλη από την πολεμική σημαία του Ράιχ 1933-1935, δηλαδή των πρώτων χρόνων της εξουσίας του Χίτλερ.
Αυτή τη σημαία λοιπόν επέλεξαν να υψώσουν στην Ακρόπολη οι καλεσμένοι της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας συνειρμούς με τη σημαία της Βέρμαχτ που ύψωσαν τα κατοχικά στρατεύματα στην Ακρόπολη το 1941.
Σύμφωνα με τη γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, η συγκεκριμένη σημαία με την οποία φωτογραφήθηκαν οι νεοναζί του Τρίτου Δρόμου στην Αθήνα, ναι μεν δεν είναι απαγορευμένη, αλλά «η αστυνομία μπορεί να την αποσύρει υπό ορισμένες συνθήκες, εξαιτίας της διατάραξης της δημόσιας τάξης».
Και πάντως η επίδειξη της σημαίας αυτής είναι ποινικό αδίκημα στη Γερμανία κατά την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου. Είναι άραγε σύμπτωση ότι οι Γερμανοί νεοναζί την επέδειξαν στην Αθήνα στις 28 Ιανουαρίου, την επομένη δηλαδή της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος;
Οι Γερμανοί δεν το κρύβουν ότι είναι ναζί
Σε αντίθεση με τη Χρυσή Αυγή, οι Γερμανοί «συναγωνιστές» της δεν κρύβουν την ιδεολογία τους. Στις μαύρες μπλούζες που φορούν αναγράφονται οι λέξεις «εθνικό επαναστατικό σοσιαλιστικό» (national revolutionär sozialistisch). Αν η μεσαία λέξη «επαναστατικό» αφαιρεθεί, τότε οι άλλες δύο λέξεις παραπέμπουν ευθέως στον εθνικοσοσιαλισμό, δηλαδή τον ναζισμό.


Αλλωστε η γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος αποκαλεί επισήμως τον Τρίτο Δρόμο «νεοναζιστικό κόμμα» και τονίζει ότι οι ρατσιστικές ιδέες του είναι ασύμβατες με το γερμανικό Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα που αυτό προστατεύει.
Παράλληλα, προειδοποιεί για «τον επικίνδυνο ρόλο που παίζει αυτό το νεοναζιστικό κόμμα στις πράξεις βίας εις βάρος ατόμων που ζητούν άσυλο και εναντίον χώρων που φιλοξενούν πρόσφυγες». Εκπρόσωποι της Υπηρεσίας θεωρούν ήδη πολύ σοβαρό τον κίνδυνο που προκύπτει από τη δράση του Τρίτου Δρόμου, ο οποίος συνίσταται κυρίως στην ετοιμότητά του να ασκεί βία και να διαφημίζει τις επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών.
Είναι ενδεικτικό ότι τον εμπρησμό ενός ασύλου προσφύγων, ο Τρίτος Δρόμος τον χαρακτήρισε «πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο».
Αλλά και σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία Πολιτικής Επιμόρφωσης στο Βρανδεμβούργο, ο Τρίτος Δρόμος είναι «προσανατολισμένος στη βία και είναι έτοιμος να εξωθήσει και άλλους στη βία. Ο σημερινός τους εχθρός είναι οι πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα». Και παρ’ όλο που η οργάνωση είναι πολύ πρόσφατη, φαίνεται ότι ήδη οι γερμανικές αρχές αντιμετωπίζουν το ζήτημα να τεθεί εκτός νόμου, αν και η σχετική διερεύνηση δεν έχει ακόμα ανοίξει. Σημειώνεται ότι όλες οι οργανώσεις που εμφανίζονται στη Γερμανία με τη μορφή κόμματος έχουν ένα μικρό διάστημα χάριτος.


Στον ιστότοπο του Τρίτου Δρόμου προβάλλεται η πρόσκληση για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Η ελληνική ναζιστική οργάνωση έχει φροντίσει τα χρώματα (κόκκινο, λευκό, μαύρο), για να παραπέμπει κατευθείαν στις επιλογές του Χίτλερ.

Αυτή λοιπόν είναι η μία από τις οργανώσεις που είχε καλέσει την προηγούμενη εβδομάδα η Χρυσή Αυγή, η οποία, αν και συνήθως εμφανίζεται περήφανη για τις διεθνείς διασυνδέσεις της, τώρα τις αποκρύπτει, μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να γλιτώσει από τις βαριές κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης.
Ο Τρίτος Δρόμος όμως, από την άλλη, δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή. Στον επίσημο ιστότοπό του υπάρχει πλήθος αναρτήσεων που αναφέρονται στη Χρυσή Αυγή, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της γερμανικής οργάνωσης στους Ελληνες συντρόφους της.
Υπάρχει ακόμη προβολή της φιέστας των τελευταίων χρόνων για τα Ιμια και κάθε φορά εκτενής αναφορά στην επίσκεψη του Τρίτου Δρόμου στην Αθήνα.

Μάλιστα το φετινό αφιέρωμα για την επίσκεψη αυτή ξεπερνάει σε έκταση και φωτογραφικό υλικό όλα τα προηγούμενα. Και έχει ενδιαφέρον ότι όταν ο Τρίτος Δρόμος στις αναρτήσεις του αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή, συνήθως την αποκαλεί «ελληνικό εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα» [griechische N(ational) S(ozialistische)-Partei]. Με λίγα λόγια, την αποκαλεί ναζιστική. Κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.