Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΣΚΑΪ «εξασφάλιση» Πανούση

 


Σύμφωνα με την δημοσιογραφία του ΣΚΑΪ, φαίνεται ότι οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές χάνουν αυτόματα κάθε δικαίωμα σε διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών κράτησης. Έτσι, «αποκαλύπτει» την... καταπληκτική - και δημόσια - πληροφορία ότι κάποιος γίνεται αποδέκτης των αιτημάτων των κρατουμένων εκ μέρους του θεσμού στον οποίον απευθύνονται αυτά τα αιτήματα.

Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές της. Πρόσφατη – και ακόμα και σήμερα ανεπίλυτη – είναι η περίπτωση του «Κολαστηρίου», του λεγόμενου «νοσοκομείου κρατουμένων» των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία έγινε γνωστή όταν οι ίδιοι οι κρατούμενοι – νοσηλευόμενοι δημοσίευσαν φωτογραφίες από τις αποτρόπαιες συνθήκες στις οποίες «νοσηλεύονται».

Σε αυτήν την περίπτωση αναφερόταν ο Π. Λάμπρου. Και ο ΣΚΑΪ θα το είχε ίσως ανακαλύψει, αν παρακολουθούσε όλο «το βίντεο που εξασφάλισε» και το οποίο είναι δημοσιευμένο από τις 25 Μαρτίου 2015, κατά την διάρκεια απεργίας πείνας κρατουμένων που είχε μια σειρά από εύλογα και δίκαια αιτήματα, τα οποία δεν ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους. Ο ΣΚΑΪ, βέβαια, και τότε έπαιζε το χαρτί της τρομολαγνείας, σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Πανούση, εναντίον κάθε αιτήματος για βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών στις ελληνικές φυλακές.

Παράλληλα, ο ΣΚΑΪ δεν παραλείπει και μια από τις συνηθισμένες του λαθροχειρίες όσον αφορά στην κατάχρηση, εκτός από την σκόπιμη διαστρέβλωση, του υλικού. Το βίντεο, όπως και κάθε πρωτότυπο περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο OmniaTV, τελεί υπό την άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές . Πέρα από την κατάχρηση-παραποίηση που γίνεται μέσα στο «ρεπορτάζ» και που μπορεί να καλύπτεται από το λεγόμενο “Fair Use” (δικαίωμα χρήσης αποσπασμάτων για σκοπούς ενημέρωσης), ανήρτησε ολόκληρη την εκπομπή στην δική του ιστοσελίδα η οποία όμως είναι εμπορικό μέσον, έχοντας έσοδα από διαφημίσεις. Χρησιμοποιεί, δηλαδή, παραβιάζοντας την άδεια χρήσης, υλικό άλλων για να τσεπώσει χρήμα, όπως έχει κάνει πολλές φορές μέχρι σήμερα στα δελτία ειδήσεών του και τις «ενημερωτικές» εκπομπές του.

Εάν τα ως άνω φαίνονται ακατάληπτα, θα φροντίσουμε άμεσα να τους γίνουν πιό κατανοητά με τις κατάλληλες κατά νόμον ενέργειες.

Χρήστες του διαδικτύου, μέλη και παραγωγοί του OmniaTV:

Robert Kristian Kjell Alm
Ανέμελος
Σύλβια ΒαρνάβαBlackCatΑντώνιος Δημόπουλος (menacius)
GiaNt

Άντζελα Ιωαννίδου (filistina)Παναγιώτης Κούστας (PiKei)
Γιούλα Μανουρά
PaketΑναστάσιος Πετρόπουλος
Λουκάς ΣταμέλλοςToSofoPaidiYpopto_mousi

(Επιπλέον υπογραφές μπορούν να προστίθενται με σχόλια στην δημοσιευμένη ανακοίνωση) https://omniatv.com/blog/5717

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.