Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Πολιτική Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο τσαρδάκι του μνημονιακού υπουργού , Φλαμπουράρη

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό στο σπίτι του Υπ Επικρατείας Φλαμπουράρη

Αν η μισή μας ζωή βρίσκεται σ’ αυτόν τον κόσμο…
-του εργασιακού Μεσαίωνα και του αυταρχισμού των αφεντικών
-της φτωχοποίησης του βιοτικού επιπέδου
-των γενεών που έπονται, οι οποίες εκ των προτέρων έχει μεριμνηθεί να έχουν ένα χρέος στην πλάτη τους
-της αφομοίωσης, της ενσωμάτωσης, του εφησυχασμού, της παθητικότητας, της ανάθεσης και της παραίτησης
-της προάσπισης των συμφερόντων της αστικής τάξης και της προστασίας του τραπεζικού συστήματος (πλειστηριασμοί, ανακεφαλαιοποιήσεις κλπ) καθώς και της διακοπής κάθε είδους παροχών (παύση ηλεκτροδότησης λόγω αδυναμίας αποπληρωμής λογαριασμών στη ΔΕΗ)
-της επιβαλλόμενης με κάθε μέσο και τρόπο αδικίας και εκμετάλλευσης

…η άλλη μισή μας ζωή βρίσκεται στον κόσμο του αγώνα, της οργάνωσης και της επίθεσης,
-εκεί όπου αναπνέουμε ελεύθερα
-εκεί όπου αποτινάζουμε τα εξουσιαστικά δεσμά
-εκεί όπου με τα αναχώματα και τις αντιστάσεις μας μπορούμε να καταργήσουμε στην πράξη την υποτίμηση των ζωών μας
-εκεί όπου η συνάντηση των αρνήσεών μας, μας κάνει πιο δυνατούς, πιο ουσιαστικούς στη μάχη που δίνουμε
-εκεί όπου συλλογικοποιούνται οι επιθυμίες μας, οργανώνονται τα σχήματά μας και περνάμε στην επίθεση
-εκεί όπου μαχητικά, και με ότι θεωρείται κάθε φορά απαραίτητο, παλεύουμε ενάντια σε Κράτος και Κεφάλαιο, βαδίζοντας προς τον κόσμο που ονειρευόμαστε.

Έτσι λοιπόν το βράδυ της Παρασκευής, και μία μέρα μετά την υπερψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων στη Βουλή για την εξασφάλιση μίας ακόμα δόσης, επισκεφθήκαμε το υπερπολυτελές νεοκλασσικό του Α. Φλαμπουράρη υπουργού επικρατείας (στην πρώτη φορα αριστερα κυβέρνηση της χώρας), στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια, πυρπολώντας την είσοδό του. Μια πράξη συμβολική, αλλά ταυτοχρόνως ουσιαστική. Κι αν ο ίδιος, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και για πολλούς άτυπος- σκιώδης πρωθυπουργός, μιλά για πράξη τρομοκράτησής του και στοχοποίησή του από «σκοτεινά κέντρα» και άλλες γελοιότητες, του απαντάμε πως μια συμβολική ενέργεια δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτά για τα οποία ο ίδιος και η κυβέρνηση που συμμετέχει, είναι υπεύθυνοι. Τρομοκράτηση είναι η ισοπέδωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (όσων είχαν απομείνει), η απαξίωση της ζωής με την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών πλέον να είναι εφικτή από ολοένα και μικρότερα κομμάτια του πληθυσμού, οι αυτοκτονίες λόγω χρεών, η καταστολή με αριστερό προσωπείο, η αυξανόμενη ποινικοποίηση των αντιστάσεων και η προάσπιση με όλα τα μέσα του καπιταλισμού και των φιλελεύθερων απαιτήσεων.

Αυτά είναι για εμάς μερικά από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τρομοκράτησης. Τα «σκοτεινά κέντρα», τα νταραβέρια σου με επιχειρηματίες αφορούν εσένα και το σινάφι σου. Αδήλωτα εκατομμύρια ευρώ, δημόσια έργα έπαιρνε και συνεχίζει να παίρνει η εταιρεία σου (άσχετα με τη δήθεν μεταβίβαση) αποτελούν ένα μονάχα μέρος της δικής σου καθημερινότητας. Ή μήπως θεωρείς πως η συμβολική μας επίσκεψη θα κοστίσει πολλά στον παχυλό τραπεζικό σου λογαριασμό; Κι αν αγχωθήκατε με θέα της καμένης εισόδου πιείτε όλοι μαζί ένα ουισκάκι, καπνίζοντας πούρα Αβάνας, όπως την ημέρα των εκλογών, για να υπενθυμίζετε σε όλους μας πόσο καλά ενσαρκώνετε τη σοσιαλδημοκρατία της εποχής μας.
Έχουμε πόλεμο με σας και με ότι αντιπροσωπεύετε και να είστε βέβαιοι πως ο κόσμος του αγώνα δεν ξεχνά ποτέ. Άλλωστε όπως λέει κ ένα σύνθημα:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.