Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΤ και χημικά κατά των απεργών της «Γενικής Ανακύκλωσης» στα Γιάννενα

Κράτος και Βιομήχανοι  σκουπιδιών,  εναντίων  εργαζομένων.

Με τα ΜΑΤ στον γνώριμο ρόλο των μπράβων της εργοδοσίας επιχειρήθηκε να καμφθεί η αποφασιστικότητα των εργαζομένων στη Γενική Ανακύκλωση Α.Ε. στα Γιάννενα, που απεργούν διεκδικώντας την επαναπρόσληψη 17 απολυθέντων συναδέλφων τους και αντιδρώντας στις προωθούμενες μειώσεις μισθών.
                                                           mat (1)

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης διμοιρίες των ΜΑΤ κάνοντας χρήση χημικών επιτέθηκαν κατά της απεργιακής φρουράς, προχωρώντας στην προσαγωγή 8 εργαζομένων.
Ανάλογη επιχείρηση τρομοκράτησης με ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε και τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ το πρωί της Τετάρτης εκδόθηκε δικαστική απόφαση που έκρινε «παράνομη» την απεργία.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πρόθεση της εταιρίας είναι να προσλάβει φθηνότερο προσωπικό, με πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας και χαμηλότερο μισθό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και το αστικό κράτος δείχνουν ξανά το βαθιά αντιδραστικό, μαύρο, ταξικό πρόσωπό τους, δουλεύοντας υποτακτικά στην υπηρεσία των καπιταλιστών.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που MAT επιστρατεύονται στην υπηρεσία του ιδιοκτήτη της Γενικής Ανακύκλωσης, Δ. Λαζόπουλου. Στις αρχές του 2015, επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ακόμα, τα ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν για να λήξει η απεργία και κατάληψη των εγκαταστάσεων της επιχείρησης στην Αττική, από μετανάστες εργάτες που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα 8 μηνών.

Οι κυβερνήσεις φεύγουνε αλλά η αγάπη για τους εμπόρους των σκουπιδιών μένει, όπως δείχνει μεταξύ άλλων και η προκλητική στήριξη της συγκυβέρνησης και των τοπικών αρχών που εκλέχτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ιδιωτικές επιχειρήσεις διαχείρισης των απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.