Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Κατάργηση ευνοϊκών ρυθμίσεων που είχαν νομοθετηθεί επι "αριστερής παρένθεσης"


Στην άμεση κατάργηση ευνοϊκών ρυθμίσεων πρός απλούς πολίτες,  που είχαν νομοθετηθεί απο την αλήστου μνήμης "αριστερή παρένθεση" προχωρά η συμμορία του συριζα.
Μονομερείς ενέργειες τις έλεγαν τότε, σήμερα απλά το λένε,  υποτέλεια και διαφθορά .. 

Η κατασπάραξη του τεχνηέντως χρεοκοπημένου ελληνικού λαού συνεχίζεται. Το αποικιακό πείραμα έχει μπεί σε "νέες" βάσεις, η συμμορία του Τσίπρα , των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων   υλοποιούν στο ακέραιο τους σχεδιασμούς του Μνημονίου, εκτελώντας κυνικά και αδίστακτα τις εντολές των ξένων επικυρίαρχων μηχανισμών εναντίων όλων μας.

Οι ρυθμίσεις που καταργούνται :

  • η δυνατότητα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ να επιλέξουν χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις μέχρι και 31-12-16, ώστε να ανακουφιστούν από τις υπέρμετρες μνημονιακές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών τους (αντέδρασε έντονα η παράταξη ΤΟΜΗ – Αυτόνομο Δίκτυο Μηχανικών)
  • η αύξηση του ορίου των οφειλών προς το ΕΤΑΑ και τον ΟΑΕΕ των εγκλωβισμένων πριν από την συνταξιοδότηση ασφαλισμένων σε 25.000 ευρώ. Ωστόσο, κάποιοι πρόλαβαν που είχαν οφειλές έως και 50.000 ευρώ πρόλαβαν, κάνοντας χρήση μεταβατικής διάταξης ρυθμίζουν τις οφειλές τους με συμψηφισμό με τις συντάξεις τους και να συνταξιοδοτηθούν.
  • η αποποινικοποίηση των οφειλών των αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ προς αυτά για δικές τους εισφορές (σ.σ.: η ποινικοποίηση που επιστρέφει ήταν νόμος της χούντας)
  • η παράταση που είχε δοθεί μέχρι 31-10-2015 στις Ομοσπονδίες των ένστολων, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος για το μέλλον του επικουρικού τους ταμείου ΤΕΑΠΑΣΑ . Το Ταμείο εντάσσεται υποχρεωτικά στο ΕΤΕΑ
  • η επαναχορήγηση της σύνταξης του ΟΓΑ σε 30.000 υπερήλικες, Έλληνες και ομογενείς.
Να σημειωθεί πως οι οφειλέτες ήδη πήραν μια πρόγευση με την αύξηση του ποσού των δόσεων στη ρύθμιση του ΙΚΑ από την 1η Νοεμβρίου, καθώς αναπροσαρμόζεται το επιτόκιο της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών όσων είχαν υπαχθεί στην ευνοϊκή διάταξη των 100 δόσεων, από το 3% ετησίως (0,25% μηνιαίως), στο 5% ετησίως.

η αναφορά στις ρυθμίσεις έχει πηγή εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.