Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Ο Τσίπρας έχει σχέδιοΔεν είναι λίγοι οι πολίτες που έχουν μείνει άναυδοι από το γεγονός πως τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν καθόλου τη νεοφιλελεύθερη στροφή τους.


Δεν κάνουν καμία προσπάθεια να καμουφλάρουν τη μετάλλαξή τους από τάχα μου επαναστάτες αριστερούς σε σκυλάκια των ολιγαρχών.

Δεν προσπαθούν καν να κρύψουν τις συναντήσεις τους με τους ολιγάρχες.

Όλα γίνονται φορά παρτίδα. Μέσα στα μούτρα μας.


Δεν είναι τυχαίο αυτό. Ούτε οφείλεται σε ερασιτεχνισμό ή σε απειρία.

Αυτό είναι σχέδιο. Πλήρες σχέδιο. Σχέδιο σοκ.

Η ομάδα Τσίπρα θέλει να «τσακίσει» εντελώς τους πολίτες.

Η ομάδα Τσίπρα θέλει να «σπάσει» τους πολίτες, ώστε να μην σηκώσει κανείς κεφάλι.

Κάποιοι πολίτες πίστεψαν πως ο Τσίπρας δεν θέλει να εφαρμόσει το Μνημόνιο, πως αναγκάζεται να το εφαρμόσει, και πως αυτό σημαίνει πως θα είναι πιο ανθρώπινος από τους άλλους που προηγήθηκαν.

Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.

Από την στιγμή που ο Τσίπρας η παρέα του έχασαν όποια αξιοπρέπεια είχαν για να παραμείνουν στην κυβέρνηση, δεν έχουν κανένα ηθικό εμπόδιο και είναι αδίστακτοι.

Είναι αδίστακτοι και πιο σκληροί από αυτούς που προηγήθηκαν.

Οι προηγούμενοι είχαν μια -έστω- αστική ηθική.

Αυτοί δεν έχουν τίποτα. Δεν τους σταματάει τίποτα.

Όχι μόνο ξεπουλήθηκαν πάμφθηνα και μέσα σε μια νύχτα αλλά έβγαλαν -και βγάζουν- όλη τους την χυδαιότητα και όλο τους το μίσος απέναντι στους πρώην συντρόφους τους που δεν υπέκυψαν και δεν υπέγραψαν.

Υπάρχει κάποιος που περιμένει από αυτούς τους τύπους να δείξουν ανθρωπιά;

Αν υπάρχει, δεν ξέρει τι του γίνεται.

Είναι αδίστακτοι.

Είναι γενίτσαροι.

Πάρτε το χαμπάρι.

(Την φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Παππά δεν την επέλεξα τυχαία. Εντάξει, η μετάλλαξη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα είναι εμφανής. Είναι ένας άλλος, ή μάλλον είναι πια ο πραγματικός του εαυτός. Αλλά ο Νίκος Παππάς δεν έχει αλλάξει. Την πρώτη φορά που τον είδα, έκανα την εξής σκέψη: αυτή δεν είναι φάτσα αριστερού, αυτή είναι φάτσα χρυσαυγίτη. Ποτέ μην ξεχνάς την πρώτη σκέψη που κάνεις, όταν βλέπεις κάποιον. Ποτέ. Την αγάπη μου.)

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου