Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο τιμοκατάλογος του ελληνικού λαθροφιλότιμου

 
Αθήνα, 1922. Ελληνίδα πρόσφυγας με το παιδί της.


93 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή λοιπόν, που οι γηγενείς Ελληναράδες δώσανε ρεσιτάλ πατριωτισμού δέρνοντας Έλληνες πρόσφυγες και καίγοντας καταυλισμούς για να τους πάρουν τα χωράφια, το ελληνικό δαιμόνιο συνεχίζει να δίνει ρέστα ασχολούμενο αυτή τη φορά με τους Σύριους, Αφγανούς και άλλους πρόσφυγες που βρίσκουν καταφύγιο στα ελληνικά νησιά.


Μια ολόκληρη βιομηχανία εκμετάλλευσης των προσφύγων και των μεταναστών που καταφθάνουν κατά χιλιάδες πλέον στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχει στηθεί και θησαυρίζει τους τελευταίους μήνες.Κάτω από τα βλέμματα των Αρχών που παρακολουθούν ανήμπορες να αντιδράσουν στο αλισβερίσι που έχει οργανωθεί έχουν στηθεί ολόκληρα κυκλώματα εκμετάλλευσης και εξαπάτησης των οικογενειών που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη.    

Όπως φαίνεται στο βίντεο στον προσωπικό λογαριασμό στο Youtube του Βρετανού Eric Kempson αλλά και σε άλλα διαθέσιμα, το πλιάτσικο ξεκινάει από τα φουσκωτά και τις εξωλέμβιες μηχανές τους, τα οποία πουλιούνται μετά σε ιδιώτες.   Αλλά και έχει συνέχεια η φάση:
  • Δωμάτια που νοικιάζονται με 20 ευρώ την ημέρα νοικιάζονται τώρα με 50 ή 60 ευρώ, αρκεί να δεχθούν οι ιδιοκτήτες να φιλοξενήσουν περισσότερα άτομα από αυτά που προβλέπουν οι άδειες που έχουν από τον ΕΟΤ.
  • Στην Κω και στη Λέσβο σκηνές των 15 ευρώ που πωλούνται σε ειδικές προσφορές ακόμη φθηνότερα τον Αύγουστο πωλούνται από 30 ως 50 ευρώ.
    • Ιδιώτες που παριστάνουν τα μέλη ΜΚΟ κάνουν ανταλλαγή δολαρίων ή άλλων νομισμάτων σε ευρώ σε τιμές πολύ υψηλότερες από τις νόμιμες.
    • Άλλοι τάζουν μεταφορά στο πλησιέστερο λιμάνι ή στους λιμενικούς σταθμούς για να καταγραφούν γρήγορα και να λάβουν την πολυπόθητη άδεια παραμονής των τριάντα ημερών με κόμιστρο πολύ υψηλότερο από το κανονικό.
    • Ταξιτζήδες χρεώνουν 80 ως 100 ευρώ το κεφάλι για μια απόσταση 40 χιλιομέτρων, ενώ κανονικά χρεώνουν το ίδιο ποσό συνολικά για όλους τους επιβάτες.
    • Kαφετέριες στην Κω χρέωναν τους πρόσφυγες 5 ευρώ για να φορτίσουν το κινητό τους (!)
        Την ίδια στιγμή φυσικά, το κάθε φασιστοκατακάθι έχει ξεσηκωθεί για να στείλει αυτούς τους ταλαίπωρους πίσω στον πόλεμο ή ακόμα και να τους βουλιάξει στη θάλασσα και ταυτόχρονα απειλεί όποιον Έλληνα που δεν είναι ξεφτιλισμένος μισάνθρωπος σαν αυτόν, και τέτοιοι δεν είναι λίγοι. Όπως πχ ένα προσωπικό μήνυμα που δέχτηκε Eλληνίδα πολίτης στην Κω από τον τετράποδο Στέλιο:          Η σκατοψυχιά, σκατοψυχιά και το κέρδος, κέρδος βέβαια, έτσι; Μετά αναρωτιέται κανείς γιατί χαίρονται αυτοί οι ταλαίπωροι,  που έφτασαν σε αυτό τον τόπο που υπάρχουν άνθρωποι που είναι ικανοί όχι να μη δώσουν ένα ποτήρι νερό, αλλά να τους πάρουν και το πορτοφόλι πριν τους πετάξουν στη θάλασσα.  
ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ 

πηγή:

luben.tv

athens.indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.