Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Κυβέρνηση Τέρας. ΜΜΕ και οι συμμορίες των Μνημονίων(Συριζα,ποταμι, ΝΔ κλπ) εκτελούν “συμβόλαιο” Εναντίων μας..



 

Τα τάγματα εφόδου των  ΜΜΕ (εδώ “ΤΑ ΝΕΑ”) κομίζουν  σήμερα το σχεδιασμό της επόμενης   κυβέρνησης που θα προκύψουν υποχρεωτικά  από τις εκ_βιαστικές εκλογές στις 20 του Σεπτέμβρη.
Οι εκλογές εκδόθηκαν μετά από διαταγή της Μέρκελ προκειμένου να κατασκευαστεί ένα σχήμα με το πιο υποτελές πολιτικό προσωπικό που θα ικανοποιεί αγόγγυστα τις ορέξεις των ξένων επικυρίαρχων  και  που θα δεχθεί την παράδώσει   κύριων πυλώνων της κεντρικής διοίκησης  σε υπαλλήλους των ξένων μηχανισμών (πχ υπουργός Οικονομικών, κλπ). Το ξεπούλημα και η ακόμη πιο άγρια φτωχοποίηση έχουν υπογραφεί.  
Παρά τα φληναφήματα διάφορων κομματαρχών τρίτης κατηγορίας που τα μασάνε ,   στενοί μνημονιακοί συνεργάτες του Τσίπρα και των ξένων μηχανισμών  τοποθετούνται και με αρχιτεκτονικό  λόγο  ομολογούν   τους σχεδιασμούς που ήδη έχουν συμφωνηθεί και αφορούν την επόμενη  ημέρα των εκλογών. Σχεδιασμοί  που δεν θέλουν να τους  βρεί με κάμια αντιπολίτευση(αντιμνημονιακή) όποια και αν είναι αυτή, με κάνενα υπουργό που να δισταζει  μπροστά στα μη "δημοφιλή" μέτρα και άρα έχουν ήδη προκριθεί υπάλληλοι παρακρατικών κέντρων. .

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μειμαράκης έχουν θέσει τους εαυτούς τους εκτός μετεκλογικών σχημάτων αν αυτό απαιτηθεί {είτε αν χαθεί η αυτοδυναμία(!) για τον Τσίπρα, είτε το απαιτήσει η συγκυρία για τον Μειμαράκη) προετοιμάζοντας έτσι  το δοτό σχήμα των ξένων επικυρίαρχων.


Σεσημασμένα πολιτικά πρόσωπα   που διέπρεψαν  ως όψιμοι υπερασπιστές των Μνημονίων και  συνεργάτες  του  ΔΝΤ, των τραπεζών, του γερμανικού Κράτους κλπ  έχουν βγει από το πρωί στα δημοσιογραφικά στασίδια των εργολάβων της εξουσίας και υπεραμύνονται του σχεδιασμού μετεκλογικής κυβέρνησης(την έχουν διορισμένη)  που καθόλου τυχαία δημοσιοποιούν σήμερα τα ΝΕΑ και αφορούν τη μορφή  «εθνικής κυβέρνησης» των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και λοιπά φασιστοειδή.

Φωνές όπως ο Δραγασάκης και  ο σαφέστατος Πανούσης  με θέση στα ΝΕΑ από παλαιότερα   είναι   απο τα πιο  εκλεκτά , έμπιστα και ακριβοθώρητα στελέχη του Τσίπρα , με τεράστια συμμετοχή και προσφορά  στα τάγματα στήριξης  του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Μνημονίου .

Έτσι ο μεν Δραγασάκης κομίζει την αναγκαιότητα μιας συνεργασίας αλλά με “όρους” συμφωνίας( 220 ΝΑΙ στο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία τέτοια  παρακαταθήκη   κοινών, συμφωνημένων  όρων ) . Ο δε Πανούσης που είναι και εξ επαγγέλματος πιο κυνικός  κομίζει την ανάγκη να μην υπάρξει αντιμνημονιακό κοινοβουλευτικό μπλοκ με κυβέρνηση και αντιπολίτευση ,  γιατί κάτι τέτοιο δυσαρεστεί τους εταίρους και επίσης κομίζει το  να δοθούν  εξουσίες σε μη αιρετά πρόσωπα για να μην εξαρτώνται/ελέγχονται  από την επανεκλογή τους  και διστάζουν πάρουν “δύσκολα” μέτρα. Έτσι οικοδομούνται τα ολοκληρωτικά καθεστώτα των Μνημονίων.
Για το Δραγασάκη δεν αξίζει τίποτε,  του Πανούση όμως θα του συνεχίσουμε το “αφιέρωμα”, αφήνοντας από κάτω , μέρος από τη συνέντευξη που έδωσε σε συνεργασία με το σχεδιασμό κυβερνήσεων,  των ΝΕΩΝ.    

Πανούσης σε ραδιοφωνικό σταθμό:
"Όποιο μεγάλο κόμμα μείνει εκτός κυβέρνησης, εκ των πραγμάτων θα αρχίσει να έχει αντιμνημονιακό λόγο και αντιμνημονιακή πολιτική, πάλι θα μπερδευτούμε, πάλι θα έχουμε μια Ελλάδα αντιμνημονιακή, πάλι θα έχουμε προβλήματα με τους εταίρους, διότι κανείς δε θα θέλει να χρεωθεί μέτρα, τα οποία ψήφισε, αλλά προφανώς δεν είναι δημοφιλή»(…)

Μη Δημοφιλή μέτρα ονομάζονται για παράδειγμα   το ξεπούλημα των νερών(ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ), της ΔΕΗ, απολύσεις, υπερφορολόγηση των φτωχών και αποφορολόγηση των πλουσιών, των εφοπλιστών, της εκκλησίας κλπ, οι πλειστηριασμοί,  κλπ

(…)"Αν έχουν καμία καλύτερη λύση, ας την πούνε", πρόσθεσε ο Πανούσης , τασσόμενος υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα στηρίζεται από τα κόμματα, αλλά θα αποτελείται από ανθρώπους που "δεν έχουν στραμμένο στο μυαλό τους, πώς να επανεκλεγούν ή ποιες είναι οι εσωτερικές κομματικές ισορροπίες".
Εδώ δίνει τους ντόπιους  υπαλλήλους του ΔΝΤ και των τραπεζών .

Αυτό το μοντέλο ολοκληρωτικού καθεστώτος  έχει αποφασισθεί και οι συμμορίες του Μνημονίου  το εκτελούν ως “συμβόλαιο”

Δηλώσεις του Δραγασάκη: http://tvxs.gr/news/ekloges-septembris-2015/dragasakis-nai-se-programmatikes-kybernitikes-synergasies
Δηλώσεις του Πανούση : http://www.iefimerida.gr/news/225034/panoysis-kyvernisi-syriza-nd-me-shedio-diaheirisis-toy-mnimonioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.