Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα πάνε μαζί στο μνημείο της Καισαριανής μετά την ορκωμοσία της συγκυβέρνησης


Στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής θα μεταβούν μαζί, μετά την ορκωμοσία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.


Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα καταθέσουν στο μνημείο λίγα κόκκινα τριαντάφυλλα, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 200 εκτελεσθέντες της Πρωτομαγιάς του 1944.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πει μερικούς στίχους από το «Επέσατε θύματα», ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα πει κάποιους στίχους από το «Τραγούδι του νεκρού αδερφού» αλλά κι από ένα τραγούδι του Βασίλη Καρρά, που του είναι κάπως πιο οικείος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Μπόμπολας, ενώ θα τους συνοδεύουν ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Υπάρχει η σκέψη να μεταβεί στο μνημείο της Καισαριανής και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, για να διαπιστώσουμε αν ένα μνημείο μπορεί να το βάλει στα πόδια.

Με κοινή απόφαση Τσίπρα-Μεϊμαράκη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας θα αποκαλεί πια το μνημείο της Καισαριανής «Μνημόνιο», ώστε να αναδειχτεί επιτέλους ο ρόλος που έπαιξαν οι εκτελεσθέντες στην Καισαριανή, για να βαδίσει η χώρα στον όμορφο δρόμο των Μνημονίων. Μια μέρα μετά την επίσκεψη στο Μνημόνιο της Καισαριανής, Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα επισκεφτούν την Πηγάδα του Μελιγαλά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους τσγματασφαλίτες που εκτελέστηκαν από τους πατριώτες, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν τα Μνημόνια 70 χρόνια.

πιτσιρικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.