Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοκρατία μέχρι τελικής πτώσεως



Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Μια φίλη έγραψε πριν λίγες μέρες ένα ωραίο κείμενο και κάποια στιγμή ανέφερε το ανέκδοτο με τον τύπο που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και κάθε 10 μέτρα σιγοψιθυρίζει «μέχρι εδώ όλα καλά», πρέπει να το έχω διαβάσει άλλες 2-3 φορές στο μπλογκ σου, ενώ το έκανε άρθρο η Αλ Σαλέχ (μη χειρότερα) και είναι από την ταινία La Haine. Σε μια άλλη, λιγότερο γνωστή παραλλαγή του ανεκδότου: ένας τύπος συνεχίζει να ψηφίζει τα κόμματα που τον έχουν σακατέψει και κάθε 10 μέρες σιγοψιθυρίζει «μέχρι εδώ όλα καλά».

Καταρχάς, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, η πρώτη κίνηση του Τσίπρα ήταν να πάει στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.


Οι υπόλοιποι δεσμεύτηκαν ότι θα τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Ο Δρίτσας ορκίστηκε πως δεν θα ξεπουληθεί ο ΟΛΠ.

Υποσχέθηκαν ότι θα ξανανοίξει η ΕΡΤ.

Πως θα διαλύσουν τους ολιγάρχες.

Υποσχέθηκαν την επαναφορά του 13ου μισθού και δεν θα δεχθούν καμία μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις.

Πως ΕΝΦΙΑ τέλος.

Και τελικά, πως θα σκίσουν τα μνημόνια.

Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, που ζήτησαν ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού, όλα έχουν ξεχαστεί ήδη.

Οι πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης είναι η υπουργοποίηση Τζάκρη και Δ. Καμμένου και φυσικά η επιτάχυνση των διαδικασιών για την εφαρμογή του τεράστιου τρίτου μνημονίου.

Τον Δημήτρη Καμμένο τελικά τον παραίτησαν γιατί ξημεροβραδιάζεται στο Twitter, σε αντίθεση με τους άλλους υπουργούς που ξημεροβραδιάζονται στους δρόμους για να ρίξουν τον καπιταλισμό.

Καλά η αλήθεια είναι πως είναι λιγουλάκι χουντολάγνος και φασισταριό, αλλά μάλλον δεν θα είχαν πρόβλημα μαζί του αν δεν είχε δημιουργηθεί τέτοιος σάλος, δηλαδή τώρα το ανακάλυψαν ότι συγκυβερνούν με φασίστες και ψεκασμένους;

Καλά, η αλήθεια είναι πως ο Αλέξης ζήτησε από τον Πάνο να του μάθει να γράφει και με το δεξί, γιατί το αριστερό το έσπασε όταν τράβηξε μια σφαλιάρα στη χοντρόπετση τη Μέρκελ.

Στο μεταξύ, συνελήφθησαν δυο συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ με την κατηγορία της παράνομης εκπομπής ραδιοφωνικού προγράμματος (για την ERTopen).

Και φυσικά, έρχονται να προστεθούν στις απειλές της Eldorado προς την ΕΡΤ3 για το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε σε σχέση με τις Σκουριές.

Δημοκρατία μέχρι τελικής πτώσεως.

Θα ήθελα να ήξερα πόσα χρόνια θα περάσουν μέχρι να δούμε έναν δικαστικό να συλλαμβάνει κάποιον από το MEGA, το STAR ή τον ΑΝΤ1 για παράνομη εκπομπή τηλεοπτικού σήματος.

Παράλληλα, μαθαίνουμε από το PressProject -και τον Jo Di- πως θα δοθούν ως μπόνους σε όποιον αγοράσει τον ΟΛΠ τα εξής :

> 100 στρέμματα λιμενικής ζώνης
> ο αρχαιολογικός χώρος στο Καστράκι
> το παραλιακό μέτωπο της Δραπετσώνας
> το λιμάνι του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι
> ένα οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας

Ναι, για τον ίδιο ΟΛΠ μιλάμε, αυτόν που δεν θα ξεπούλαγε με τίποτα ο Δρίτσας.

Στις Σκουριές, τα ΜΑΤ συνεχίζουν να δουλεύουν υπερωρίες και μάλλον προβλέπω να μπουκάρουν και στα σπίτια των κατοίκων με το μέτρο της προληπτικής προσαγωγής.

Έναν Μπόμπολα τον έχουμε, κάτοικοι υπάρχουν πολλοί, αλλά Μπόμπολας ένας.

Για τον 13ο μισθό δεν μιλάει πια κανείς, είναι ανέκδοτο, και την 1η Ιανουαρίου του 2016 δρομολογείται νέα μείωση στις συντάξεις, ενώ ήδη αυξήθηκε η παρακράτηση από το 4% στο 6% για τις παροχές υγείας.

Λογικά, κάπου μέσα στον Μάρτιο, λίγο μετά τον κύριο όγκο των μνημονιακών μέτρων, θα βγουν πολύ στεναχωρημένοι στην τηλεόραση και θα μας πουν ότι ο μισθός όχι μόνο δεν θα επιστρέψει στα 751 ευρώ αλλά θα μειωθεί στα 486 ευρώ, που ήταν η πρώην κατώτατη σύνταξη, για να μην γκρινιάζουν οι συνταξιούχοι της 15ετίας πως αντιμετωπίζονται μειονεκτικά.

Εξάλλου, είναι απόλυτα δίκαιο ένα τέτοιο μέτρο, καθώς με την ανεργία και το κωλοπιάσιμο που επικρατεί, οι περισσότεροι το πολύ 15 χρόνια ένσημα θα κολλήσουν οπότε δεν θα τους φανεί ωραίο όταν πάνε από τα 580 ευρώ στα 390 ευρώ.

Καλά τον ΕΝΦΙΑ δεν τον σχολιάζω, όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά βρήκαν τρόπο να σας απαλλάξουν από αυτόν και είναι σατανικά απλός: θα ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί και θα μας πάρουν τα σπίτια.

Χωρίς σπίτι δεν έχει ΕΝΦΙΑ, φανταστικό;

Α, τα μνημόνια που θα σκίζαμε;

Λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα…

Venceremos και avanti maestro.

Με εκτίμηση

Άρης

Υ.Γ. Η αμερόληπτη ελληνική δικαιοσύνη συνέλαβε σε χρόνο dt όσους έσπασαν τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (άλλος ένας καταργημένος θεσμός) αλλά αδυνατεί να στοιχειοθετήσει μια υπόθεση της προκοπής όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή. Και μετά σου λένε η ανθρώπινη ζωή πάνω απ” όλα. Αν και τη ΧΑ μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να την καταδικάσει. Και αυτό με τρομάζει: σε Λέσβο, Σάμο, Κω διπλασίασε τα ποσοστά της. Μέσα σε μια νύχτα, ο ελληνικός λαός έσπασε κάθε ρεκόρ αποβλάκωσης. Διόλου ευκαταφρόνητο το «κατόρθωμα» του.
Ποια Eurotopics μου λες -μπράβο σου ρε μπαγασάκο, περιμένω κέρασμα-, οι επιστήμονες του μέλλοντος με τα χάπατα θα ασχολούνται. (Αγαπητέ Άρη, το tweet του Αλέξη Τσίπρα από το 2011 αποδεικνύει πόσο γελοίος, ξεπουλημένος και απατεώνας είναι. Έγινε αυτό που κατηγορούσε και χαμογελάει. Σίχαμα. Άρη, το έχεις γράψει κι εσύ σε άλλο παλιότερο κείμενό σου το ανέκδοτο με το «μέχρι εδώ όλα καλά». Άρη, τα πράγματα είναι απλά: οι πολίτες δεν πρέπει μόνο να αντιδράσουν αλλά να αντεπιτεθούν.
Η άμυνα δεν αποδίδει πια· πίσω είναι μόνο ο τοίχος. Αν οι πολίτες δεν αντεπιτεθούν, τουλάχιστον να σταματήσουν την κλάψα. Και οι δούλοι επιβιώνουν. Αν διάλεξες να ζήσεις σαν δούλος, ζήσε σαν δούλος και μην κλαψουρίζεις. Πάντως, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Τσίπρα, πως θα τα κάνει τόσο σκατά που θα βγουν όλοι στους δρόμους με τα όπλα. Άρη, δεν είναι μόνο το Eurotopics που μεταφράζει κείμενά μου σε τρεις γλώσσες, είναι και άλλα ξένα σάιτ. Επίσης, είναι πολλοί οι ξένοι δημοσιογράφοι που μου ζητούν συνέντευξη, αν και τις έκοψα και στα ξένα ΜΜΕ πια. Αν θέλουν συνέντευξη, να με πληρώσουν. Άρη, κάνω …διεθνή καριέρα. Καλό αυτό, γιατί στην Ελλάδα αποκλείεται να κάνω καριέρα. Να είσαι καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.