Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Υποτελείς αριστεροί και δεξιοί απόγονοι γερμανοτσολιάδων ψήφισαν απο κοινού το Μνημονιο 3. Ντοκουμέντα, "προσωρινών", πρωθυπουργών αποικιών.



 

Και ενώ οι ντόπιοι "ηγέτες" και υπάλληλοι   των Μνημονίων μετράν το   μπόι τους χαριεντίζοντας ο ένας τον άλλον  , η αφήγηση του ιστορικού δέντρου του ενός από τα τα συνεργαζόμενα ανδρείκελα του μνημονίου 3,  είναι αποκαλυπτικό των προθύμων συνεργατών των Μνημονίων, των ανθρώπων που επιλέγουν οι επικυριαρχοι μηχανισμοί(ΔΝΤ,Ε,Ε) για να εφαρμόσουν τα αποικιακά τους προγράμματα(Μνημόνιο).
Να θυμίσουμε ότι το τρίτο Μνημόνιο προέκυψε από τη συνεργασία της συμμορίας του Τσίπρα, της ΝΔ του προσωρινού  Μειμαράκι κλπ ..

Έρχεται στη δημοσιότητα σήμερα η ιδεολογική συνέχεια του Μειμαράκι που ξεκινά απο στενούς συγγενείς/βουλευτές  συνεργάτες των γερμανών ναζιστών της κατοχής και φθάνει έως τον Μειμαράκι τον συνεργαζόμενο με τον  Τσίπρα,  όσον αφορά την απο κοινού ψήφιση του τρίτου Μνημονίου και πιθανότατα την κοινή διακυβέρνηση του καθεστώτος του Μνημονίου, τις κοινές αναθέσεις  υποτέλειας απο τους σημερινούς επικυρίαρχους του ΔΝΤ και της Ε.Ε (κυρίως του Γερμανικού Κράτους και της γερμανικής οικονομικής επιθετικότητας-ακραίου ιμπεριαλισμού).
Αξίζει, για την ανάγνωση των σημερινών και απάνθρωπων μετασχηματισμών που επιβάλλονται στην Ελλάδα από ξένους επικυρίαρχους μηχανισμούς και το ντόπιο   χαρμάνι υποτελών αριστερών και ακροδεξιών που χρησιμοποιούν για την υλοποίηση των απάνθρωπων προγραμμάτων τους και την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικών καθεστώτων όπως αυτό των Μνημονίων. Αξίζει να  μεταφέρουμε μετά την κοινή κάθοδο της ΝΔ με τη συμμορία του Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ και την ψήφιση απο κοινού του 3ου Μνημονίου , τη ιδεολογική συνέχεια ενός εκ των δύο συνεργατών των Μνημονίων, αυτή του Μειμαράκι, όχι μόνο για να δούμε το ποιόν ενός κατασκευασμένου υποψήφιου πρωθυπουργού αποικίας αλλά και το πυον των συνεργατών της συμμορίας του Τσίπρα με τους οποίους συνεργάστηκαν προκειμένου να περάσουν το τρίτο Μνημόνιο....



Κρήτες πρόγονοι Μεϊμαράκη, θαυμαστές και εκλεχτοί των Ναζί...(ντοκουμέντα)- Επειδή πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα για έναν υποψήφιο πρωθυπουργό

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη

Όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρωθυπουργός αλλά και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, για να μην το ξεχνάμε, ήθελε να πάρει τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε, χωρίς καμιά δυσκολία, ότι θα επεδίωκε συνάντηση και με την ομάδα των νεοναζί.Πολλοί εξεπλάγησαν. Η ευκολία με την οποία ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε για πολιτική προσέγγιση ή επαφή με το νεοναζιστικό μόρφωμα, εξέπληξαν ή και σόκαραν πολλούς. Όχι όμως εκείνους που ξέρουν Ιστορία…

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει προγονικές εκλεκτικές συγγένειες με τον χώρο. Θα μου πείτε, ανασκαλεύεις ιστορίες; Όμως ένας άνθρωπος που διεκδικεί να είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και να αναδειχτεί βουλευτής ενός νομού και μιας περιοχής που βασανίστηκε από τη δράση των ναζί, θα πρέπει να ξέρουμε τα πάντα γι αυτόν εμείς οι ψηφοφόροι. Θα πρέπει να είναι καθαρός σαν το κρύσταλλο. Ειδικά όταν έρχεται να μας υποσχεθεί το «χαμόγελο» και μιλάει στο όνομα της «εθνικής ενότητας»… Πολύ περισσότερο, σε μια τέτοια δύσκολη εποχή, σε μια εποχή που και πάλι μια άλλης μορφής, οικονομική, γερμανική κατοχή κυριαρχεί…

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο, αναπόλησε  τα παιδικά του χρόνια στο Ηράκλειο. Τους δρόμους της πόλης που έκανε τις βόλτες του. Έβγαλε, πέρα από τις αναμνήσεις και τη νοσταλγία, μια «λατρεία» για την πόλη και τους ανθρώπους της.
Επειδή λοιπόν ο κ. Μεϊμαράκης, διακηρύσσοντας ότι είναι Ηρακλειώτης και ζήτησε να είναι ο πρώτος Ηρακλειώτης πρωθυπουργός, καλό είναι να έχουμε γνώση για κάθε του σχέση με το Ηράκλειο και την Κρήτη. Γιατί, φυσικά, τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιέγραψε ο προσωρινός – που έγινε μόνιμος- αρχηγός της ΝΔ.

Οι μνήμες των παλιότερων Ηρακλειωτών είναι σκοτεινές…

Στο βιογραφικό του, στην προσωπική του σελίδα, αποφεύγει επιμελώς κάθε αναφορά στην οικογένειά του (δείτε εδώ), παρά το γεγονός ότι σε αυτήν υπήρξαν βουλευτές και επίλεκτα στελέχη της συντηρητικής παράταξης. Στην παρουσίασή του από τη Wikipedia γίνεται αναφορά στον παππού του, Ευάγγελο, και στο θείο του, Βασίλειο, από τον οποίο μάλιστα έχει το δεύτερο όνομά του (βαφτισμένος Ευάγγελος – Βασίλειος).  Η μόνη αναφορά που γίνεται είναι ότι «είναι εγγονός του Ευαγγέλου Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε μελετήσει τη σιδηροδρομική σύνδεση Ηρακλείου με τη Μεσαρά το 1903».
Είναι μόνο αυτά, όμως;
Κάποιες γενικές, μέχρι τώρα, αναφορές συνδέουν την οικογένεια Μεϊμαράκη με ένα σκοτεινό ρόλο στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Η σύνδεση γίνεται εξαιτίας ενός προσώπου, τουΒασίλειου Μεϊμαράκη, αδελφού του παππού του, Ευάγγελου, εκείνου που αναφέρεται ως μελετητής της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ηρακλείου Μεσαράς. Ο Βασίλειος Μεϊμαράκης ήταν, όμως, και βουλευτής. Εκλέχτηκε βουλευτής Ηρακλείου για πρώτη φορά στις εκλογές του 1915 με το Λαϊκό Κόμμα του Δημητρίου Γούναρη. Επανεξελέγη στις εκλογές του 1926 και του 1932.
Ουδεμία όμως αναφορά από τον επίγονο στον πολιτικό πρόγονο (και σε άλλους πολιτικούς του προγόνους).
Ουδεμία αναφορά για το Ηράκλειο, γενικά, στο βιογραφικό του σημερινού υποψήφιου πρωθυπουργού και υποψήφιου βουλευτή Ηρακλείου.
Έχει τους λόγους του.
Ο Βασίλειος, που πέθανε το 1961, ήταν από τους πρώτους που στάθηκαν στο πλευρό των Γερμανών κατακτητών!
Στην «Ακρόπολη» της 4ης Ιουνίου 1941, λίγες μόνο μετά την κατάληψη της Κρήτης, διαβάζουμε ότι ο Βασίλειος επισκέφτηκε, μαζί με άλλους Κρήτες πολιτευτές αλλά και έφεδρους αξιωματικούς, τον «πρωθυπουργό» Τσολάκογλου για αποδοκιμάσουν «τις ωμότητες» των Κρητικών σε βάρος των Γερμανών! 
Ιδού η σχετική είδηση, την οποία εντοπίζουμε και σε άλλες εφημερίδες των ημερών.

Μεϊμαράκης - Ακρόπολις

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης παππούς ως συνεργάτης των αρχών κατοχής!


Όμως, όπως φαίνεται, ο Βασίλειος δεν ήταν ο μόνος από την οικογένεια που στάθηκε στο πλευρό των αρχών κατοχής. Ο παππούς του σημερινού αρχηγού της ΝΔ, δικηγόρος στο επάγγελμα, που ζούσε στο Ηράκλειο, ήταν από τα «εξέχοντα μέλη» της τοπικής κοινωνίας που στήριξαν τους ναζί! Ήταν μέλος της «Μεγάλης Λαϊκής Επιτροπής» που συγκροτήθηκε λίγο μετά την κατάληψη της Κρήτης και με την ιδιότητα αυτή υπέγραφε κείμενα και συμμετείχε σε επιτροπές που τον διόριζαν οι κατοχικές αρχές. Συνεργάτης και θαυμαστής…

Παρουσιάζουμε εδώ μερικά από τα ντοκουμέντα για να έχουμε γνώση της ιστορικής αλήθειας. Η γνώση της ιστορίας, άλλωστε, είναι η εμπειρία για ένα λαό.

Ο δικηγόρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν ανάμεσα σε εκείνους τους «καλούς πατριώτες», όπως υπέγραφαν, που στις 8 Φεβρουαρίου 1943 έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο καταδίκης της αντίστασης και πίστης στους κατακτητές. Ήταν η εποχή που η αντιστασιακή δράση και τα σαμποτάζ κατά των Γερμανών κορυφώνονταν.
Η «Μεγάλη Λαϊκή Επιτροπή», εκείνη την ημέρα, εξέδωσε προκήρυξη, δηλώνοντας πίστη στο κατοχικό καθεστώς.
Στον φιλογερμανικό «Κρητικό Κήρυκα» είναι δημοσιευμένη προκήρυξη κάτω από την οποία φιγουράρει το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
«Ημείς, ως καλοί πατριώται – ανέφερε η προκήρυξη προς το λαό του Ηρακλείου-αποδοκιμάζομεν με τον κατηγορηματικώτερον τρόπον τοιαύτας ενεργείας σαμποτάζ και καλούμεν όλον τον Λαόν του Νομού και ένα έκαστον εν τω κύκλω της αρμοδιότητός του, και της επιρροής του, να αντιδράση κατά της επαναλήψεως τοιούτων πράξεων αι οποίαι είναι βέβαιον ως εδηλώθη ρητώς υπό των αρμοδίων στρατιωτικών Αρχών, ότι θα έχουν τας σοβαρωτέρας των συνεπειών δια την ολότητα του Νομού». Προηγουμένως, μάλιστα, ανέφεραν ότι «ο στρατός Κατοχής εξήντλησε τα μέτρα της επικεικίας του», δικαιολογώντας, κατά συνέπεια, τη σκληρή στάση που θα ακολουθούσε κατά του πληθυσμού!




Η απαγωγή Κράιπε

Τη νύχτα της Τετάρτης 26 προς την Πέμπτη 27 Απριλίου του 1944 Βρετανοί κομάντος και Κρητικοί αντιστασιακοί απήγαγαν τον Γερμανό στρατηγό Χάινριχ Κράιπε, στην περιοχή του Ηρακλείου. Ο Κράιπε είχε έλθει στην Κρήτη προκειμένου να αναλάβει τη γερμανική διοίκηση του νησιού, αντικαθιστώντας τον διαβόητο για τα εγκλήματά του, Φρίντριχ Μύλλερ. Ο Μύλλερ ήταν ο αρχικός στόχος της απαγωγής, αλλά μετά την αντικατάστασή του και την άφιξη του Κράιπε, τα σχέδια άλλαξαν. Η απαγωγή, που θεωρήθηκε ως μια από τις κορυφαίες πράξεις αντίστασης στο νησί, καταδικάστηκε αμέσως από τους «προύχοντες» του Ηρακλείου, εκείνους δηλαδή που δεν έχαναν ευκαιρία να εκφράζουν στήριξη στις γερμανικές αρχές κατοχής… Την επομένη της απαγωγής ημέρα, αρκετοί απ’ αυτούς υπέγραψαν ένα κείμενο καταδίκης της απαγωγής, αλλά και κάθε αντιστασιακής πράξης…
Κάτω από το κείμενο φιγουράρει και πάλι το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Ιδού το κείμενο και οι υπογραφές, από τον «Κρητικό Κήρυκα» της 30ης Απριλίου 1944.

Μεϊμαράκης - Κράιπε 1

«Οι υπογεγραμμένοι, εκπροσωπούντες εν προκειμένω την γνώμην και τα αισθήματα ολοκλήρου του λαού του Νομού Ηρακλείου, έχοντες υπ’ όψιν την παρ’ αγνώστων εξαφάνισιν του στρατηγού κ. Κράιπε, α΄) εκφράζομεν την βαθυτάτην οδύνην κι αγανάκτησιν δια την πράξιν ταύτην β΄) Πεποίθαμεν ότι εις τα ενεργείας ταύτας δεν μετέχει ο Κρητικός λαός εάν δε τυχόν μετέσχον τινες ούτοι ασφαλώς θα είναι εκ των κακοποιών στοιχείων τα οποία τελευταίως επιδίδονται εις δολοφονικάς και ληστρικάς εναντίον του φιλησύχου λαού πράξεις γ΄) Αποδοκιμάζομεν και αποκηρύττομεν κάθε ενέργειαν οιουδήποτε υμπετριώτου μας τείνουσαν να δημιουργήση προστριβάς μεταξύ του λαού της Κρήτης και των Στρατευμάτων Κατοχής και δ΄) Ποιούμεθα έκκλησιν προς πάντας τους Κρήτας όπως σπεύση οιοσδήποτε γνωρίζει ο,τιδήποτε στοιχείον δυνάμενον να διαφωτίση οπωσδήποτε την υπόθεσιν της εξαφανίσεως του στρατηγού Κράιπε να ανακοινώση τούτο εις τας Ελληνικάς ή Γερμανικάς Αρχάς, βέβαιος ων ότι ούτω παρέχει μεγάλην υπηρεσίαν εις τον τόπον μας και συντείνει εις την πρόληψιν μεγάλων κακών».
Συλλαλητήριο υπέρ των αρχών κατοχής!

Μετά την απαγωγή, ο «υπουργός – γενικός διοικητής Κρήτης» Ιωάννης Πασσαδάκης κάλεσε τους «καλούς πατριώτες» της Κρήτης να οργανώσουν συλλαλητήρια για να εκφραστεί η νομιμοφροσύνη προς τις κατοχικές αρχές… Στο Ηράκλειο οργανώθηκε στις 18 Μαΐου 1944, στην πλατεία του Αγίου Μηνά. Ανάμεσα στους οργανωτές του φιλογερμανικού συλλαλητηρίου, ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όπως φαίνεται από τη σχετική προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στον «Κρητικό Κήρυκα».

Μεϊμαράκης - συλλαλητήριο
Η απόπειρα κατά του δοσίλογου «γενικού διοικητή Κρήτης»
Στις αρχές Ιουνίου 1944 επιχειρείται από την αντίσταση η δολοφονία του δοσίλογου «γενικού διοικητή Κρήτης» Πασσαδάκη και του «νομάρχη Χανίων» Γαλάνη. Στον «Κρητικό Κήρυκα» της 14ης Ιουνίου διαβάζουμε μια πρόσκληση για τη συμμετοχή σε δοξολογία στον Άγιο Μηνά «επί τη διασώσει τους». Ανάμεσα στους οργανωτές, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Μεϊμαράκης - διάσωση Πασσαδάκη
Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο δικηγόρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν και μέλος διαφόρων επιτροπών της κατοχικής διοίκησης, από την αρχή σχεδόν της κατοχής, όπως της Νομαρχιακής Επιτροπής Επισιτισμού, μαζί με άλλα «επίλεκτα» μέλη της τοπικής κοινωνίας…
 Μεϊμαράκης - επιτροπή
Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία της Ιστορίας, για να γνωρίζουμε ως ψηφοφόροι, ειδικά του Ηρακλείου, καθώς ο κ. Μεϊμαράκης διεκδικεί την ψήφο μας και ως υποψήφιος βουλευτής...
(Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε είναι από τις συλλογές της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου και της Βουλής των Ελλήνων)

Πηγή: CandiaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.