Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Τοποθέτηση του αναρχικού Γρηγόρη Τσιρώνη σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

Τα τελευταία πέντε χρόνια οι μάσκες έχουν πέσει και ο καπιταλισμός δείχνει πλέον το πραγματικό του πρόσωπο. Ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια βάναυση επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και των εκφραστών του. Οι εκάστοτε δοσίλογες κυβερνήσεις στην απεγνωσμένη προσπάθεια τους να κρατηθούν στην εξουσία και να διατηρήσουν ακέραια τα προνόμιά τους εφαρμόζουν πρόθυμα προγράμματα λιτότητας εις βάρος του λαού, υπογράφοντας το ένα μνημόνιο πίσω από το άλλο.

Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι να οδηγούμαστε στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αύριο ο λαός αυτός καλείται να προσέλθει στις κάλπες και να δώσει μια απάντηση σε στα εκβιαστικά τελεσίγραφα του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου. Καλείται να αποφασίσει αν θα σκύψει το κεφάλι και θα αποδεχθεί μια ακόμη συμφωνία που θα κάνει την πλουτοκρατία να τρίβει τα χέρια της ή θα υψώσει τη φωνή και το ανάστημά του, και θα πει ΟΧΙ στην περαιτέρω υποταγή και εξαθλίωσή του. Προς αποτροπή μια τέτοιας προοπτικής οι γυμνοσάλιαγκες των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης επιδίδονται καθημερινά σε μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα και προσπάθεια τρομοκράτησης εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα των καπιταλιστών αφεντικών τους.

Ως αντιεξουσιαστής φυσικά δεν τρέφω αυταπάτες ότι η κοινωνική χειραφέτηση θα έρθει μέσω κυβερνητικών δημοψηφισμάτων-εκλογών και ανάθεσης της εξουσίας σε εθνοπατέρες από όποιο πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, αλλά μέσω μαζικών αγώνων στους δρόμους και ανάπτυξης δομών αλληλεγγύης, αυτοδιαχείρισης και αυτοοργάνωσης. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι σε μια χώρα με μεγάλη αγωνιστική παράδοση είναι καθήκον μας να αντισταθούμε και να δώσουμε στους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες ένα μικρό δείγμα ότι ο λαός πλέον είναι διατεθειμένος να πάρει τη ζωή στα χέρια του, να αποφασίσει αυτός για το μέλλον του και όχι να υποκύπτει σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς που υποθηκεύουν τις ελπίδες και τα όνειρά του.

Ήρθε η στιγμή ο λαός να πιστέψει στις δυνάμεις του και να προτάξει την αξιοπρέπειά του. Να πει:

ΟΧΙ στην υποταγή,

ΟΧΙ στους εκβιασμούς,

ΟΧΙ στην πρόταση των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων συνεργατών τους,

ΟΧΙ σε οποιοδήποτε αριστερό μνημόνιο

και να πει ένα μεγάλο ΝΑΙ στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών.


ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ

Γρηγόρης Τσιρώνης
φυλακές Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου