Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΣΟΚ στους "ΝΑΙ στα Μνημόνια". Ο Σόιμπλε οργάνωνε κλείσιμο τραπεζών και κούρεμα καταθέσεων από το 2011..



Σε ΣΟΚ βρίσκεται το στρατόπεδο των γερμναοτσολιάδων του Σόιμπλε στην Ελλάδα μετά τις αποκαλύψεις ότι οργάνωνε ήδη από το 2011 επιχείρηση με  τεχνοκράτες για επιβολή κουρέματος σε ιδιωτικές καταθέσεις.
Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται σε μία κρίσιμη στιγμή  που το ντόπιο κύκλωμα των ξενόδουλων υπηρετών των ΔΝΤ και των Γερμανών(βλέπε Σόιμπλε) οργανώνουν την επιβολή του "ΝΑΙ στα Μνημόνια" και την επιστροφή σε καθαρά μνημονικά ακροδεξιά καθεστώτα,  έστω και με πραξικοπηματικές πράξεις. Κυρίαρχη δε πράξη  επί των ημερών μας,   το υποχρεωτικό κλείσιμο των "συστιμικών" τραπεζών και η επιβολή εξοντωτικών όρων στους πολίτες, που επιμελήθηκε η ομάδα του Σόιμπλε/Ντράγκι και την εφάρμοσαν στην Ελλάδα τα ντόπια υποτελή τους όργανα όπως ο Στουρναρας , Σάλας, Βαρδινογιάννης, Λάτσης γνωστοί τραπεζίτες που ήδη είχαν εγκλιματίσει με τον ίδιο τρόπο και στο λαό της Κύπρου.

Αναλυτικά το άρθρο με τις μηχανορραφίες του Σόιμπλε κατά του ελληνικού λαού

Αποκάλυψη Wikileaks: Ο Σόιμπλε ήθελε κούρεμα των καταθέσεων στην Ελλάδα - Η Μέρκελ προσπαθούσε να τον "χαλιναγωγήσει"

 



Απόρρητα έγγραφα τα της NSA και της βρετανικής υπηρεσίας Πληροφοριών GCHQ, τα οποία φέρνει στο φως το Wikileaks, αποκαλύπτουν πως η γερμανική καγκελαρία πίστευε ότι η ελληνική κρίση θα απαιτήσει μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (κούρεμα καταθέσεων) και για το λόγο αυτό πρότεινε την εγκαθίδρυση επιτελείου στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Nicolaus Mayer-Landrut αντιστεκόταν στην έκδοση τραπεζικής άδειας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και αντί αυτού υποστήριζε ειδικό ταμείο του ΔΝΤ μέσω του οποίου τα κράτη που συμμετέχουν στο BRICS θα μπορούσαν να συμβάλουν στα προγράμματα διάσωσης της Ευρώπης.

Ο Mayer-Landnut στην υποκλαπείσα συνομιλία ανέφερε ότι η επίλυση της ελληνικής κρίσης θα απαιτήσει μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (κούρεμα καταθέσεων) και για το λόγο αυτό πρότεινε την εγκαθίδρυση επιτελείου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) είχε καταγράψει συνομιλία της Μέρκελ με συνεργάτη της τον Οκτώβριο του 2011, λίγες ημέρες πριν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για επιπρόσθετο κούρεμα των ομολόγων.

Όπως αναφέρουν τα έγγραφα της NSA, η ανησυχία της γερμανίδας καγκελαρίου ήταν ότι η Αθήνα δεν θα κατάφερνε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, ακόμα και με ένα επιπλέον κούρεμα, από τη στιγμή που δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί το υπόλοιπο χρέος της.

Υπέρ του επιπρόσθετου κουρέματος τασσόταν μόνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τα έγγραφα να αναφέρουν ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε εκφράσει την άποψή του «παρά τις προσπάθειες της Μέρκελ να τον "χαλιναγωγήσει"».

Αντίθετος σε κούρεμα εμφανιζόταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ενώ αναποφάσιστη ήταν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η γερμανίδα καγκελάριος ήθελε την επιβολή ειδικού φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, λέγοντας ότι αυτό θα ήταν ένα αποφασιστικό βήμα για την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Οι Γερμανοί κρίνουν ότι θα μπορούσαν να πιέσουν ΗΠΑ και Βρετανία για την επιβολή ενός τέτοιου φόρου.

Παράλληλα, έγγραφο που υπέκλεψε η βρετανική υπηρεσία Πληροφοριών (GCHQ) -και το οποίο είχε συντάξει ο γενικός διευθυντής της γερμανικής καγκελαρίας για θέματα ΕΕ- αναφέρει ότι οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική) σκέφτονταν να συνδράμουν στη διάσωση της Ελλάδας.

Το έγγραφο επισημαίνει: «Το Βερολίνο δεν θα δεχόταν να δώσει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) τραπεζική άδεια. Επίσης δεν θα δεχόταν τη θέσπιση ενός κοινού Οχήματος Ειδικού Σκοπού μεταξύ του EFSF και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ή άλλο μέτρο που θα απαιτούσε νομοθετικές αλλαγές από τα κράτη μέλη. Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί θα υποστηρίξουν τη δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο οποίο οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) θα "ρίξουν" κεφάλαια για το σκοπό της ενίσχυσης δραστηριοτήτων διάσωσης στην ευρωζώνη».

Ο Τζούλιαν Άσαντζ, ιδρυτής του WikiLeaks, τονίζει: «Οι σημερινές αποκαλύψεις δείχνουν ότι η εκστρατεία οικονομικής κατασκοπείας των ΗΠΑ εκτείνεται προς τη Γερμανία και σημαντικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς για θέματα όπως η ΕΚΤ και η ελληνική κρίση. Οι αποκαλύψεις δείχνουν πως η Βρετανία βοηθά τις ΗΠΑ να κατασκοπεύουν θέματα που αφορούν την Ευρώπη. Θα είχαν προχωρήσει η Γαλλία και η Γερμανία με το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από τις BRICS εάν δεν είχε συγκεντρώσει (η Βρετανία) αυτές τις πληροφορίες και εάν δεν τις είχε δώσει στις ΗΠΑ -οι οποίες θα πρέπει να τρομοκρατήθηκαν από τις γεωπολιτικές επιπτώσεις;»

πηγη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.