Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΣΩ.Β.Α Άρτας: Ενάντια στον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, ή αλλιώς «Περί απανθρωπιάς ο Λόγος(μας)».



ΣΩ.Β.Α Άρτας: Ενάντια στον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, ή αλλιώς «Περί απανθρωπιάς ο Λόγος(μας)».

                             


  ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ
Τα πόδια των μεγάλων ψεμάτων
δεν είναι πάντα τόσο κοντά

Πιο κοντή είναι συχνά
η  ζωή αυτών που
τα  πίστεψαν.. 


        Erich Fried  “100 ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ”




Σε μία διαφορετική εποχή, λίγο πιο ανθρώπινη, θα αρκούσε ένα “Σκασμός”. Σκάστε, σε αυτούς τους ευυπόληπτους ιατρικούς ρήτορες που καταδίκασαν μία δομή αλληλεγγύης, όχι όποια να ναι αλλά μία δομή αλληλέγγυας παροχής υγείας , χωρίς επωνυμίες  και ανταλλάγματα,  με μόνο εφαλτήριο τον ανθρωπισμό και την  αίσθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης ως ευθύνη, πολιτική και ηθική απέναντι στην κοινωνία ..
Πολλά θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά αλλά ο κάθε πολιτισμός κρύβει και τους ανθρώπους του και τους μισανθρωπους του. Εμάς μας έλαχε να τους γνωρίσουμε όχι από κάποια αφήγηση αλλά   αυτοπροσώπως, ταυτόσημους με τη  βία της οικονομικής ανέχειας όπως αυτή αποφασίστηκε και εφαρμόσθηκε  τα τελευταία χρόνια.

Η πλειοψηφία του ΔΣ  του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ ΚΚΕ για τους δόκιμους ιστοριογράφους του μέλλοντος), έγραψε και μοίρασε σε μερικές  αράδες, ένα κείμενο καταγγελίας  κατά του Κοινωνικού Ιατρείου,  στολισμένο από νόμους και νομοθεσίες ικανές να προσβάλλουν το εγχείρημα αλληλεγγύης και τελικά να το καταστείλουν, να το συνθλίψουν .
Περισσότερο είναι μία πολιτική απόφαση μιας δράκας ντόπιων “μεγαλοαστών” γιατρών με διεθνή καριέρα,  από αυτό που συσκευάστηκε τις τελευταίες δεκαετίες και στην πόλη μας και  κινείται  μεταξύ κεντρικής πλατείας(εκκλησιαστικό κατάστημα)  Αγ Δημητρίου και Μονοπωλίου,   κουστουμαρισμένο με τα πιο  αντιδραστικά αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας, πάντα ως ελίτ..
Ανάγλυφο μιας αστικής γλυπτικής από  ευυπόληπτους  πολίτες ,   φορείς απο διάφορους συλλόγους  όλοι “καλοπροαίρετοι” ,  τοπικά ΜΜΕ, κυρίαρχα κόμματα, κάτι  παρακούμπαροι των εκκλησιαστικών καταστημάτων κλπ . Με λίγα λόγια οι γιατροί της πλειοψηφίας του ιατρικού Συλλόγου είναι ένα μέρος από την «ευυπόληπτη» Τάξη της αρτινής κοινωνίας που είδε τον μεγάλο της εχθρό σε ένα κοινωνικό ιατρείο που βοηθά οικονομικά  ανυπεράσπιστους ανθρώπους. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, αυτούς χτυπάνε, Ανθρώπους θα “κλείσουν”, αν καταφέρουν να επικρατήσουν, αν τους αφήσουμε..
Τα περί Ανθρώπων μπορεί να  είναι και  λεπτομέρειες,  βορά  στον ανταγωνισμό των κονομημένων..
 Η Τάξη των  Ευυπόληπτων  πολιτών , έκτιζαν και συνεχίζουν να  κτίζουν τις ζωές τους , ίδια ολογράμματα εκκλησιών πάνω σε ανθρώπινα ερείπια.. έτσι έκαναν πάντα. 
 
Η εικόνα των κονομημένων γιατρών που αγχώνονται για τον ανταγωνισμό τους με  ένα εγχείρημα κοινωνικής αλληλεγγύης που σαφώς  δεν έχει ανταλλάγματα για αυτούς που το παρέχουν , αλλά έχουν για αυτούς που το δέχονται, όπως συμπολίτες μας  θύματα των καταστροφικών οικονομικών πολιτικών που τους παρείχαν οι “σύντροφοι” των συνδαιτυμόνων του ΔΣ  του Ιατρικού συλλόγου(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ κλπ) , είναι τρομακτική, έστω και αν δεν φοβίζει όσους θα έπρεπε να φοβίζει.
Η κυριαρχία του λόγου της απανθρωπιάς,  έναντι της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι κοινωνικά εγκληματική πράξη , δεν πρέπει να μένει αναπάντητη.  

Παραδείγματα κοινωνικής αφασίας είναι η σιωπηλή στάση που χρόνια κρατά ο ε Ιατρικός σύλλογος μαζί με άλλους παρατρεχάμενους(πχ εισαγγελείς) σε μία σειρά απο εγκληματικά ζητήματα κατά των ασθενών, πλήν όμως και κερδοφόρα.
Για παράδειγμα η περίπτωση των πολύΙατρείων του ΙΚΑ(νυν ΕΟΠΥΥ) που χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες πρόσβασης για του ασθενείς,  συνεχίζουν να πέφτουν αγόγγυστα τα ενοίκια,  αδιαφορώντας για τους ασθενείς .
Σκεφτείτε ότι το κτίριο των πολύΙατρείων του ΙΚΑ(νυν ΕΟΠΥΥ) ανάμεσα στα άλλα δεν διαθέτει ασανσέρ και αναγκάζονται οι ασθενείς να ανεβαίνουν σκάλες και σκάλες για να φθάσουν στα ιατρικά τους ραντεβού.Για παράδειγμα ένας ασθενής  με ορθοπεδικά προβλήματα (πχ σπασίματα, πόνους στη μέση κλπ) θα πρέπει να ανέβει δεκάδες σκαλιά (2 ορόφων) για να φθάσει στον ορθοπεδικό γιατρό.
 Σκεφτείτε ότι οι επιτροπές πού βλέπουν ανάπηρους, κατάκοιτους, ασθενείς με σοβαρότατες ασθένειες τους βλέπουν στον ημιώροφο που έχει "είσοδο" από την μπαλκονόπορτα μιας και είναι αδύνατο να διασχίσουν οι ασθενείς την “αρχιτεκτονική” του εσωτερικού χώρου του κτιρίου. Μέχρι δε να έρθει η σειρά τους να περάσουν από επιτροπή,  περιμένουν στα αυτοκίνητα τους,  είτε ακριβώς  έξω στο δρόμο είτε περιφέρονται(δεν υπάρχει πρόβλεψη πάρκιγκ) με τα αυτοκίνητά των συνοδών στους γύρω δρόμους!! . Εξευτελισμός.  
Απίστευτα πράγματα και καταστάσεις που υποβιβάζουν τους ασθενείς και αποθεώνουν την υποκρισία συλλόγων όπως του Ιατρικού , των διάφορων επιθεωρητών υγείας κλπ. που κρίνουν το κτίριο κατάλληλο και τις υπηρεσίες ανταγωνιστικές του πολιτισμού του Ιατρικού Συλλόγου..
Να μην επεκτείνουμε τα  ενδιαφέροντα του Ιατρικού συλλόγου στην σιωπηλή κάλυψη μιζαδόρων γιατρών που πιάνονται με το φακελάκι στην τσέπη και συνεχίζουν απτόητοι.
Αυτός ο υποκριτικός  μηχανισμός απειλεί το Κοινωνικό Ιατρείο .
Στην περίπτωση της επίθεσης του Ιατρικού Συλόγου στο Κοινωνικό Ιατρείο  ρευστοποιείται η πολιτική και κοινωνική απανθρωπιά του συλλόγου χωρίς κανένα δισταγμό..  


Αντί να τρέξουν στην κυριολεξία να βοηθήσουν να στηθεί και να  προχωρήσει το Κοινωνικό Ιατρείο τρέχουν να οργανώσουν  την καταστολή του.

Δεν λείπει η απανθρωπιά από την εποχή μας, ίσα ίσα που συνεχώς, ανερυθρίαστα, αγενέστατα  βγαίνει μπροστά, ως προτεινόμενη στάση ζωής, έτσι ακριβώς όπως την περιγράφει ο Ιατρικός σύλλογος Άρτας.
Καταγγέλλουν  το Κοινωνικό ιατρείο γιατί σε εκείνους που απλώνουν το χέρι τους δεν τους γυρνά την πλάτη,  αλλά αντίθετα οργάνωσαν μερικούς χρήσιμους ανθρώπους να απλώνουν και κείνοι το δικό τους χέρι   και κάπου εκεί να δημιουργούνται γέφυρες ανθρώπων και ευγενών  κοινωνικών διαδικασιών που προσβάλουν  και απαντούν  στο απάνθρωπο της σημερινής εποχής.


Στο Κοινωνικό Ιατρείο βρέθηκαν γιατροί που χωρίς ανταλλάγματα στέκονται δίπλα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Οργανωμένα,  Κανείς Μόνος του ως κοινωνικό και πολιτικό αίτημα, όχι ως φιλανθρωπία και στο μεταξύ μας, αλλά ως πρόταση στην κοινωνία, στις πολιτικές συλλογικότητες στους ανθρώπους  ως προτεινόμενο εργαλείο αλληλεγγύης,  Θέτοντας στην πυραμίδα των κοινωικών και πολιτικών σχέσεων το Εμείς..  και όχι σαν τα καλόπαιδα του Ιατρικού συλλόγου που έχουν χρόνια καβαλήσει το Εγώ και μάλιστα στην πιο κοινωνικά  αποκρουστική μορφή του..

Στηρίζουμε το Κοινωνικό Ιατρείο,  όπως και ξεκάθαρα τονίζουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε πολιτική δράση ενάντια στις ασχήμιες τις εποχής μας όσο γυαλιστερά και αν είναι τα κουστούμια των κομιστών της.


ΣΩ.Β.Α Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.