Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Προχωρά η εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο. Αντιδρούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, Ποτάμι και ναζιστές.









Ψηφίστηκε η σύσταση για εξεταστική επιτροπή του Μνημονίου ένα κοινωνικό και πολιτικό αίτημα με βαθιά τα σημάδια του στην ελληνική κοινωνία, την οικονομία αλλά και στο μέλλον όλων που εν πολλοίς θα το καθορίσουν αυτά τα μνημόνια.


Η συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή για τα Μνημόνια κράτησε περίπου 9 ώρες. Συμμετείχαν όλα τα κόμματα της Βουλής και συμφώνησαν μόνο τα κόμματα των συριζα και Ανελ, ενώ τα υπόλοιπα συντάχθηκαν εναντίων της είτε ψηφίζοντας κατά είτε παρών είτε απλά απέχοντας από την ψηφοφορία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν ένα σωρό ανοησίες κυρίως από αυτούς που δεν ήθελαν να προχωρήσει η εξεταστική επιτροπή, προφασιζόμενος ο καθένας για τους λόγους του, λόγους πραγματικά ασύμβατους με το ευρύτατο κοινωνικό αίτημα που δεν είναι άλλο από το άνοιγμα της κουβέντας και των πολιτικών ευθυνών για τα Μνημόνια, τη λεηλασία των δημόσιων ταμείων μέσω του PSI, την τεράστια άνοδο της ανεργίας, τους συνεχείς νόμους που διέλυσαν τα εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα και εγκαθίδρυσαν ένα πρότυπο ολοκληρωτικό ακροδεξιό καθεστώς κλπ. Στην Ελλάδα στα χρόνια των Μνημονίων , του διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού τους , των ΜΜΕ, των αλητών των τραπεζών κλπ “διατάχθηκε” και επιβλήθηκαν μία σειρά από μετασχηματισμούς στην κοινωνία, στην οικονομία, στην πολιτική ζωή ακόμη και στην ιστορία αυτού του τόπου πχ με τη νομιμοποίηση των ναζί εγκληματιών και την υποβοηθούμενη τοποθέτησή τους ως 3ο κοινοβουλευτικό κόμμα .
Αρνούμενοι να παρακολουθήσουμε τους “αρνητές” αυτής της επιτροπής Θα παρακολουθήσουμε έως το τέλος αυτή την επιτροπή όπως και την "ανάλογη" για το λογιστικό έλεγχο του χρέους , θεωρώντας ότι οι λαοί έχουν το ελάχιστο δικαίωμα να γνωρίζουν τις πολιτικές πράξεις , τα πρόσωπα και τους μηχανισμούς που έπαιξαν ρόλο εναντίων τους .
Οι  ελεγχόμενοι πολιτικοί περίοδοι είναι οι :

  • Οκτώβριος 2009 - Μάιος 2010, δηλαδή έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση)
  • Μάιος 2010 - Νοέμβριος 2011, δηλαδή τη 2η δανειακή σύμβαση
  • Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012, δηλαδή το PSI
  • Μάιος 2012 και εντεύθεν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.