Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Πανό παρέμβασης και αλληλεγγύης στην Άρτα, για την εργαζόμενη που απολύθηκε από τον ΑΒ Βασιλόπουλο.


 

Πανό παρέμβασης ενάντια στην απόλυση της εργαζόμενης Ελένης . Σ από τον ΑΒ Βασιλόπουλο(Χολαργού) τοποθετήθηκε στο δρόμο έξω από το ΑΒ βασιλόπουλο στην Άρτα.

Κινήσεις αλληλεγγύης, είτε μικρότερης, είτε μεγαλύτερης έκτασης,  γίνονται παντού την Ελλάδα καταγγέλλοντας την εργασιακή συμπεριφορά της πολυεθνικής του ΑΒ Βασιλόπουλου και απαιτώντας την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης Ελένης. .
Η συγκεκριμένη πολυεθνική(ανήκει σε Βέλγικα αρπακτικά/αφεντικά) πρωτοστατεί στην δημιουργία συνθηκών εργασιακής γαλέρας , εκμεταλλευόμενη το πλήθος των αντεργατικών νόμων  που ψήφισαν κατά τη διάρκεια του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Μνημονίου τα ανδρείκελα των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των υπόλοιπων φασιστοειδών του Μνημονίου. Ενώ το τεράστιο διαφημιστικό της πρότζεκτ σε όλο τον Τύπο(ηλεκτρονικό και έντυπο) μπορεί και δημιουργεί το αναγκαίο τείχος προστασίας και σιωπής   των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας που έχει επιβάλλει. Τα 
καλοταϊσμένα παπαγαλάκια των  ΜΜΕ,   είτε  σε εθνικό είτε σε τοπικό επίπεδο λειτούργησαν, με τον πιο ανήθικο τρόπο και λόγο,  επικουρικά   στην κοινωνική σφαγή και λεηλασία που επιβλήθηκε με πολιτικές πράξεις, πόσο μάλλον των εργαζομένων που έχασαν τα πάντα.  

Η απόλυση της εργαζόμενης προέκυψε μετά από 15 χρόνια εργασίας όταν διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες εργασίας, τους εξευτελισμούς των εργαζόμενων στον ΑΒ Βασιλόπουλο που δούλευε, την παράβαση ακόμη και αυτών των όρων εργασιακής εκμετάλλευσης που έχουν εγκαθιδρυθεί τα τελευταία χρόνια.

Να τονίσουμε εδώ πως παρά την σιωπή που κυριαρχεί στους εργασιακούς διαδρόμους αυτών των εταιρειών οι συνθήκες είναι παντού οι ίδιες . Και στα καταστήματα της Άρτας όπως και στο νέο ΑΒ Βασιλόπουλος που άνοιξε παρά τα εκατομμύρια που σκορπίστηκαν στους εργαζόμενους ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί , προσλαμβάνοντας δεκάδες εργαζόμενους με πετσοκομμένες συμβάσεις  4ωρης εργασίας αποκόπτοντας τους εργαζόμενους από κάθε διεκδικίσιμο δικαίωμα αλλά και προωθώντας   τζάμπα εργασιακές λύσεις για αυτούς και εκτεταμένο φόβο και ανασφάλεια για τους εργαζόμενους.Ειναι από τις λίγες εταιρείες στον κλάδο του λιανεμπορίου και δη σε αυτό των τροφίμων που τα αρπακτικά/ αφεντικά του ΑΒ Βασιλόπουλου έχουν επιλέξει τις εκτεταμένες συμβάσεις ολιγόωρης εργασίας.

Πίσω από τα γεμάτα καταναλωτικά ράφια κρύβονται νομοθετημένες πράξεις εργασιακού μεσαίωνα   κατά των εργαζομένων.

Άμεση επαναπρόσληψη της Εργαζόμενης Ελένης . Σ από τον ΑΒ Βασιλόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.