Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ανοίγει η ΕΡΤ. Τελειώνει μαζί με τα ανδρείκελά της η "Εκπομπή" του ακροδεξιού ολοκληρωτισμού.






Ήταν 11 Ιουνίου του 2013,  όταν τα ανδρείκελα του Μνημονίου(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ) διέταξαν στην κυριολεξία το φασιστικό κλείσιμο  της ΕΡΤ,  σκορπώντας τη μαυρίλα του ολοκληρωτισμού  στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στην κοινωνία.
Οι τεράστιες κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, καθώς και ένα διεθνές κίνημα συμπαράστασης κατάφεραν να κρατήσουν έως και σήμερα ανοιχτό το σήμα μέσω ορισμένων σταθμών αλλά κυρίως να κρατήσουν ανοιχτό το όραμα για μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντάξια της ελεύθερης και αξιόλογης πληροφόρησης, της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, του ελέγχου της εξουσίας, του σεβασμού των ανθρώπων που δουλεύουν αλλά και αυτών που παρακολουθούν, της καταγραφής της καθημερινής "μικροιστορίας" των απλών ανθρώπων.
Όλα όσα είχαν συντριβεί από τα διεφθαρμένα ανδρείκελα των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΔΗΜΑΡ και λοιπών φασιστοειδών.

Η Ιστορική διαταγή για το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ δόθηκε από τα υποτελή ανδρείκελα Σαμαρά, Βενιζέλο και το χαζοΚουβέλη, με αρμόδιο υπουργό το μεγαδημοσιογράφο του ΔΟΛ,  Καψή .

Μπαίνει τέλος σε εικόνες όπως των δεκάδων αστυνομικών που "διαφύλαξαν"  το φασιστικό κλείσιμο  της ΕΡΤ αποκρούοντας τους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους. Εικόνες καταστροφής των πομπών και εξοπλισμού της ΕΡΤ ανα την Ελλάδα απο    εγκάθετους, τους  χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους που οδηγήθηκαν έως και την αυτοκτονία ...
Η νέα ΕΡΤ θα ελέγχεται από τη Βουλή αλλά και την κοινωνία με την θεσμοθέτηση των Συμβουλίων κοινωνικού ελέγχου ανά περιφέρεια.


Όλο το νομοσχέδιο μπορείτε να το δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.