Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Απαλοτροιωμένη ανταπόκριση για το βρώμικο ρόλο και λόγο των ΜΜΕ

                  Τρομοκρατίας… συνέχεια!

της Άντα Ψαρρά


Από το βράδυ της Πέμπτης το… μεγάλο κανάλι μέχρι και σήμερα το πρωί το επιτελείο του ΔΟΛ και όλα τα συντηρητικά μέσα αποφάσισαν να συνταχθούν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εμφανιζόμενοι βασιλικότεροι του βασιλέως για να προδικάσουν πιστωτικό γεγονός αν η Ελλάδα δεν εξοφλήσει τη δόση του Μαρτίου.

Φυσικά και πολύ σκόπιμα συγχέεται αυτό που είπε ο υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης περί ενδεχόμενου να ζητηθεί παράταση στην πληρωμή σε συνεννόηση με το ΔΝΤ στο μέτρο που (είναι σε όλους γνωστό) ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στο να μη γίνουν μονομερείς ενέργειες.

Άλλο είναι, λοιπόν, αυτό και άλλο το ότι άρχισε από χθες η τρομοκρατία για το πιστωτικό γεγονός. Αν λοιπόν πράγματι ζητηθεί παράταση στην αποπληρωμή και το ΔΝΤ την αποδεχτεί, ποια θα είναι η στάση των συναδέλφων που τώρα εκφοβίζουν τον κόσμο για το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος;

Είναι προφανές ότι άρεσε πολύ στα ΜΜΕ η στάση της προηγούμενης κυβέρνησης να μην ενημερώνει για τίποτα τον ελληνικό λαό μέχρι που από τα ξένα ΜΜΕ προέκυπταν οι πληροφορίες για το ποιες δεσμεύσεις αναλάμβανε το οικονομικό επιτελείο.

Είναι επίσης προφανές από τα σχόλια των συναδέλφων ότι ενώ μέχρι τώρα αποδέχονται ως εύλογες τις «κρυφές» διαπραγματεύσεις, τώρα κατακρίνουν τον υπουργό για την αναλυτική ενημέρωση (άσχετα με τις διαφωνίες ή τις συμφωνίες μαζί του) των πολιτών.

Το χειρότερο όμως απ' όλα τα υπόλοιπα είναι η σχεδόν «έμφυτη» προσήλωση στα λεγόμενα και στους ισχυρισμούς Σόιμπλε και μάλιστα τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εμφανίζεται τελικά πιο διαλλακτικός από τους συναδέλφους που σχεδόν ενθουσιάζονται με κάθε τι που αμφισβητεί τις όποιες προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης να τα βγάλει πέρα.

Τα αστειάκια και οι πικρόχολοι χαρακτηρισμοί για το πόσο πολύ δεν θα τα καταφέρει το οικονομικό επιτελείο αντικατέστησαν την απόλυτη σιωπή και την πλήρη ταύτιση με την περίοδο Σαμαρά - Βενιζέλου.

«Χρωστάμε στο ΔΝΤ μια μεγάλη δόση και αν δεν δοθεί όλο το ποσό, τότε θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός. Αν δεν πληρώσεις τη δόση πτωχεύεις», φωνάζει ο Βασίλης Χιώτης από το πρωί, παρακάμπτοντας φυσικά την καθαρή τοποθέτηση ότι αυτό θα συμβεί αφού συμφωνηθεί από τα δύο μέρη το αίτημα για δίμηνη παράταση.

Άσχετα με το αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς με τους χειρισμούς της νέας κυβέρνησης, το σίγουρο είναι ότι το νεοφιλελεύθερο δημοσιογραφικό λόμπι δεν αντέχει μακριά από τη σίγουρη «αγκαλιά» του πρώην δικομματισμού, ακόμα κι αν αυτό είχε αποτέλεσμα τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Ψιλά γράμματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.