Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα το σπουδαίο αντιφασιστικό έργο των Φο/Ραμε , στη ΧΆΡΤΑ απο την ομάδα πείραγμα.

Σήμερα το απόγευμα στις 8:00 στο εναλλακτικό καφενείο  ΧΆΡΤΑ, θα παρουσιαστεί το σπουδαίο αντιφασιστικό έργο "Μαμμα Τονι" των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε,απο την ομάδα τέχνης,   "πείραγμα".

Οι Φο και Ραμε δίνουν έναν ξεχωριστό μονόλογο που στη δημόσια  κατάθεσή ου γίνετε ένας ζωηρότατος διάλογος με τους ήρωες αντιφασίστες αντάρτες και τους αγώνες του, αντιφασίστες ήρωες που μεταφέρονται απο αληθινές υπαρκτές μαρτυρίες  Ιταλών αντιφασιστών. Ο μονόλογος, διάλογος πλέον,  καρφώνει  την τεχνητή επαναφορά των ναζίστών μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες και  την "υποχρεωτική" στάση  που οφείλουν ΟΛΟΙ απέναντι στους φασίστες.
Στον μονόλογο είναι και η   ίδια η ζωή της Ράμε που έτυχε κακοποίησης απο φασιστικές ομάδες της Ιταλίας το 73΄, οταν παρακρατική φασιστική ομάδα την απήγαγε, τη βασάνισε βίασε,  για να αποδειχθεί μετά απο χρόνια ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε χορηγούς τους Ιταλούς Καραμπινιέρους του Μιλάνου.

Το έργο πρωτοπαίχτηκε στην πλατεία Παβια το 71΄ σήμερα φιλοξενείται  σε αντιφασιστικά φεστιβάλ, νεολαιίστικους χώρους, στέκια, οπουδήποτε μπορεί να αποκαλυφθεί ο τόσο απαραίτητος αντιφασιστικός λόγος 

                 "ΜΑΜΜΑ ΤΟΝΙ" απο την ομάδα πείραγμα

Σήμερα, Κυριακή 11 Γενάρη,
στις 8:00 το απόγευμα,
στο εναλλακτικό καφέ ΧΆΡΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.