Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Το υπερΚράτος της Ε.Ε καταδικάζει τη Ρωσία, όχι ακριβώς! Μία ευχάριστη ελληνική νότα.



Το υπερΚράτος της Ευρώπης έβγαλε ένα φετφά καταδίκης της Ρωσίας  καταγγέλλοντας τους για υποστήριξη "φιλορώσων" αυτονομιστών που μάχονται στην Μαριούπολή και αλλού,  κατά του ναζιστικού κράτους της Ουκρανίας και των εκεί ναζιστών(δεξιός τομέας κλπ).
Να θυμίσουμε εδώ πως το υπερΚράτος της Ε.Ε, μέσω μηχανισμών του και συγκεκριμένων πολιτικών σχεδιασμών,  ενθάρρυνε και στήριξε(με την αδιάσειστη συμμετοχή των ελληνικών ανδρείκελων του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) το ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία  που ανέτρεψε μία νόμιμη κυβέρνηση και τελικά επέβαλε ένα φασιστικό "φιλοευρωπαϊκό" καθεστώς στην Ουκρανία με επικεφαλής  έναν ... ολιγάρχη που είχε περισσέψει απο το πλιάτσικο του πλούτου της πάλαι πότε Σοβιετικής Ένωσης.

Σήμερα η ύπατη  εκπρόσωπος της Ε.Ε, ενός  κάποιου μηχανισμού  που δομούν  το υπερΚράτος της Ε.Ε  ονόματι  Μογκερίνι, εξέδωσε κοινή ανακοίνωση-φετφά εξ ονόματος όλων  των αρχηγών κρατών της Ε.Ε,  που καταδικάζει τη Ρωσία για στήριξη της αντίστασης  των αυτονομιστών της περιοχής κατά των φασιστών της Ουκρανίας.
Μόλις έγινε αντιληπτή απο την Ελλάδα η σαθρή παρέμβαση της
Μογκερίνι υπερ των Ουκρανών ναζιστών και βέβαια και εξ ονόματος και της Ελλάδας, εκδόθηκε ανακοίνωση απο τη Γενική Γραμματεία  με την οποία γίνετε σαφές ότι η Ελλάδα και οι σημερινοί της εκπρόσωποι ούτε ρωτήθηκαν αλλά  ούτε και συμφωνούν με το φετφά της Μογκερίνι ..

Η ανακοίνωση της ελληνικής πλευράς είναι η ακόλουθη:

«Η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».



Αν μη τι άλλο μία ευχάριστη νότα, πολιτικής  αξιοπρέπειας απο την ελληνική πλευρά.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.