Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Παρέδωσε το Μαξίμου ο Χαρτουλάριους "Εθνάρχης" Μπούρας, άφαντος ο "Εθνάρχης" Σαμαράς.



Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίστηκαν στο Μαξίμου, απο τις ακροδεξιές ξενόδουλες σκιές που λεηλάτησαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Ήταν να εμφανισθεί ο υποτελής ξενόδουλος Σαμαράς, με το ιδιαίτερο και κυρίως αρχαιοελληνοπρεπές και βαριά χριστιανικό λεξιλόγιο (πχ γαμω το κεφάλι μου γαμώ κλπ) και να παραδώσει το Μαξίμου στον Τσίπρα,  σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία.
Αντί αυτού, ο Σαμαράς ,  ο κοιμώμενος στα γόνατα του ΔΝΤ και των γερμαναράδων,  όρισε ως αντικαταστάτη του έναν ύπατο υπάλληλο που τελικά έπαιξε το ρόλο του ανθύπατου  Εθνάρχη της Δεξιάς παραδίδοντας εκείνος το Μαξίμου.

Τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια  λέει  ο λαός.
Ο Σαμαράς υπήρξε η επιτομή του ξενόδουλου υπαλλήλου των ξένων επικυρίαρχων στην Ελλάδα, ο κινηματογραφικός ήρωας του ελληνάρα “πατριώτη” Αρτέμη  Μάτσα με τους Φαυλους του,  που πλούτιζαν από την γενοκτονία του λαού, εκμεταλλευόμενος  τις υπηρεσίες που παρέδιδε στους ξένους επικυρίαρχους.   Η εύθυμη αντικατάστασή του "Εθνάρχη" Σαμαρά από έναν υπάλληλο, έστω χαρτουλάριο,  σε ένα επεισόδιο που επέβαλε η λαϊκή ετυμηγορία, είναι απλά το κατάντημα του υποτελή και γονυπετή υπαλλήλου των ξένων επικυρίαρχων,  που του έραψαν πρωθυπουργικό κουστούμι του το φόρεσαν και στην ταμπέλα δίπλα στο Σαμαράς  έραψε ο λαός  τη λέξη Κατάντημα.

Με αυτόν τον τίτλο θα κυκλοφορεί ο Σαμαράς,  απανταχού στην Ιστορία, ένα από τα πιο,  κατά συρροήν υποτελή και αναξιοπρεπή ανδρείκελα που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.