Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Νίκη του αναρχικού Ν.Ρωμανού, αδιαχώρητο της αλληλεγγύης στο νεαρό απεργό πείνας.(επιστολή του Ρωμανού)


Εδώ και λίγη ώρα κυκλοφορεί η πληροφορία ότι ο Νίκος Ρωμανός έχει δικαιωθεί και σταματά την απεργία πείνας κα δίψας στην οποία βρίσκεται εδώ και 31 δύσκολες ημέρες.
Ενα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης αγκάλιασε  έναν απο τους πιο δύσκολους αγώνες, απεργίας πείνας που έχει εκδηλωθεί ποτέ στην Ευρώπη.

Για 31 ημέρες χιλιάδες άνθρωποι, σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και όχι μόνο ,  συντονίστηκαν στο ένα και μοναδικό και ακραία δίκαιο αίτημα του νεαρού αναρχικού για δικαίωμα και των κρατουμένων στην εκπαίδευση.

Απέναντί  ένα ολοκληρωτικό ακροδεξιό καθεστώς πολιτικών ανδρείκελων, ξεβράκωτων και ελεεινών απέναντι στα ξένα αφεντικά τους, που έκαναν τον τσαμπουκά τους πάνω σε ένα παιδί. Οι ίδιοι που ψήφιζαν κατά κόρον για τα χαριστικά εκατομμύρια ευρώ των διεφθαρμένων εργολάβων (πχ MEGA), ή ακόμη χειρότερα για την διάλυση και καταστροφή της Ελλάδας(Μνημόνιο κλπ. )

Επιστολή του Νίκου Ρωμανού

«Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα σταματάω την απεργία πείνας έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη. Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης, κάνοντας εν τέλει αποδεκτή την απαίτησή μου ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται το να 'φοράω βραχιολάκι'.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε για αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά, πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές. Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη.

Υψώνω την γροθιά μου στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου σε όλους εκείνους τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα μου

ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΥΓ1: Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο τις επόμενες μέρες
ΥΓ2: Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου