Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

"Πολιτικό διήμερο συζητήσεων και συναντήσεων κατά του Φασισμού και του Ολοκληρωτισμού."


Με αφορμή τη συνέχεια και την σύνδεση των αγώνων της περιόδου του Πολυτεχνείου του ‘73  έως τις ημέρες μας , διοργανώνουμε ένα πολιτικό διήμερο συζητήσεων και συναντήσεων.

Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 15 Νοέμβρη, θα γίνει συζήτηση για την Ουκρανία το νεοφασιστικό καθεστώς που δημιουργήθηκε εκεί με την αρωγή της Ε.Ε και του ΔΝΤ, την ανάδειξη των ναζιστών και την εγκαθίδρυση ενός ακροδεξιού νεοφιλελεύθερου καθεστώτος, υπό τις σαφείς υποδείξεις του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Υπάρχουν σαφέστατες  ομοιότητες με το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μνημονίου που επέβαλλαν στην Ελλάδα το ΔΝΤ, οι Γερμανοί (Τράπεζα KfW)  και υπηρέτησαν τα διεφθαρμένα και ηθικά ελεεινά  κόμματα των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ κλπ φασιστοειδή. Στην συζήτηση για την Ουκρανία θα συμμετέχει σύντροφος που κινήθηκε με το αντιφασιστικό καραβάνι αλληλεγγύης και  βρέθηκε στις αυτόνομες περιοχές που μάχονται αφενός για την αυτοδιεύθυνση τους και αφετέρου ενάντια στους φασίστες του Κιέβου. Κεντρικό σύνθημα ελλήνων, ρώσων και λοιπών συντρόφων που βρέθηκαν εκεί ήταν
"No Pasaran! Από το Ντονμπάς μέχρι το Κερατσίνι, Λευτεριά στο Λαό, Θάνατος στο Φασισμό".

Τη δεύτερη ημέρα, Κυριακή 16 Νοέμβρη, οργανώνουμε συλλογική κουζίνα με φαγητά, μεζέδες  που ετοιμάζουμε εμείς οι ίδιοι και τα προσφέρουμε σε όλους όσους βρεθούν εκεί.
Συζητάμε πολιτικά, βρισκόμαστε και ετοιμάζουμε τις επόμενες κινήσεις.
Η ετοιμασία και η προσφορά, η συνάντηση και η δημιουργία συντρόφων σε κοινωνικούς /πολιτικούς χώρους  είναι μία ξεχωριστή πράξη κοινωνικής και πολιτικής  εξωστρέφειας που αναζητά συνοδοιπόρους και συντρόφους,  σε εποχές όπου η κοινωνική απομόνωση του ατόμου, κυρίως εγκλωβισμένο μπροστά σε τηλεοράσεις,  είναι από τις πιο κυρίαρχες επιταγές της κυριαρχίας/εξουσίας. Κανένας μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε.

Κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών θα υπάρχουν τραπεζάκια με έντυπο υλικό για διάφορα ζητήματα. Ξεχωρίζουμε  την έντυπη ενημέρωση και την οικονομική ενίσχυση του συντρόφου Γ.Σ,  από το Μεσολόγγι που φυλακίσθηκε μετά από κατασκευασμένες πολιτικές διώξεις, αστυνομίας και εισαγγελέων. Τα όποια χρήματα που θα μαζευτούν θα δοθούν στον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο για άμεση οικονομική και πολιτική βοήθεια.
Επίσης  θα γίνει ενημέρωση και θα υπάρχει σχετικό έντυπο για την προσπάθεια να διακοπή πλειστηριασμός στην Αμφιλοχία που έχει διαταχθεί για τις 2
6 Νοεμβρίου και ήδη γίνονται καλέσματα σε συλλογικότητες και συντρόφους.
 
Το πολιτικό διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου ,  Σάββατο απόγευμα (7:00μμ) και Κυριακή μεσημέρι (μετά τις 1:00μμ), θα γίνει στο εναλλακτικό καφενείο ΧΆΡΤΑ  και είναι ανοιχτό σε όλους και σε όλες , που βλέπουν τον αγώνα κατά του φασισμού και του Ολοκληρωτισμού των ημερών μας πέρα από τους όποιους ανταγωνισμούς και πάντα υπό το αίτημα για  μία δίκαιη και ελεύθερη  κοινωνία στα μέτρα των ανθρώπων της και όχι εναντίων τους.


Διοργάνωση ΣΩ.Β.Α Άρτας,   και εναλλακτικό καφενείο ΧΆΡΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.