Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Μεσολόγγι Πορεία ενάντια στην Καταστολή


ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ

ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Την Τετάρτη 29/10, κατά τη διάρκεια ανάρτησης πανό σε ιδιωτικό κτίριο σε κεντρικό σημείο του Μεσολογγίου, δύο σύντροφοι δέχθηκαν μαφιόζικη επίθεση από δύο ασφαλίτες με πολιτικά, οι οποίοι χωρίς να δηλώσουν την ταυτότητά τους , θέλησαν να τους συλλάβουν.
Οι δύο σύντροφοι αντέδρασαν στην αναίτια και απρόκλητη επίθεση, και ακολούθησε συμπλοκή.

Το αποκορύφωμα της βίας των ασφαλιτών, ήταν το ρίξιμο του ενός συντρόφου σε μία τζαμαρία και ο πνιγμός του άλλου συντρόφου που προκάλεσαν την οργή των παρευρισκόμενων πολιτών, που ήταν μάρτυρες του συμβάντος. Οι σύντροφοι συνελήφθησαν και τους αποδίδονται κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, απειλή, σωματικές βλάβες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας . Μετά απο λίγη ώρα το Α.Τ. Μεσολογγίου όπου κρατούνταν οι σύντροφοι δέχθηκε επίθεση με πέτρες και μολότοφ.

Με αφορμή την επίθεση, οι μπάτσοι προχώρησαν στη σύλληψη 6 συντρόφων απο τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ''Αποθήκη'', στον οποίο προκάλεσαν φθορές όπως, κόψιμο καλωδίων στις ηλεκτρονικές συσκευές, μαχαιριές στους καναπέδες και κατάσχεση σημαιών. Όλοι οι σύντροφοι θα κριθούν σε τακτική δικάσιμο. Οι 7 αφέθηκαν ελεύθεροι και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος ,ενώ αναρχικός Γ.Σ. βρίσκεται προφυλακισμένος στα κολαστήρια της Δημ(ι)οκρατίας καθώς ‘’αναγνωρίστηκε ‘’ τη στιγμή της επίθεσης στο Α.Τ. από ασφαλίτη που δε βρισκόταν στο σημείο εκείνη τη στιγμή .

Το Κράτος στη προσπάθειά του να επιβάλει το νέο κοινωνικό συμβόλαιο οξύνει το πόλεμο στους αντιστεκόμενους , ξεπερνώντας και τα ίδια του τα προσχήματα περί δικαιοσύνης και δημοκρατίας . Έτσι βλέπουμε στις υποθέσεις αναρχικών αγωνιστών την ευκολία της δικαστικής εξουσίας να υπερβαίνει τα οξύμωρα και τις αντιφάσεις μιας υπόθεσης , μιας και ο σκοπός είναι να τιμωρηθεί , να φυλακιστεί και τελικώς να εξοντωθεί ο πολιτικός αντίπαλος του καθεστώτος . Η αλληλεγγύη μας στους συντρόφους που βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής είναι δεδομένη και αποτελεί ζωτικό στοιχείο του ευρύτερου ανατρεπτικού κινήματος για τη δυναμική του αντίσταση στην οξυμένη καταστολή και για την ανόρθωση αναχωμάτων άμυνας και επίθεσης στα πλαίσια ενός εντεινόμενου κοινωνικού πολέμου.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΚΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Γ. Σ.


                 ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
 
                   ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ωρα :
16.00

             ΒΑΛΒΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ( ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΗΚΗ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ -ΕΣ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.