Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Οι γερμανοί μπαταχτσήδες της Hochtief χρωστάνε πάνω από 500 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.



Στην προ ολίγον ημερών συνάντηση που είχε η Μέρκελ με το χαζόΑντώνη έγινε από την πλευρά των γερμανών σαφή υπόδειξη για καταπολέμηση της "φοροδιαφυγής".
Φυσικά εννοούσαν την εξόντωση και τις επιχειρήσεις τρομοκρατίας(σαν αυτή που στήθηκε και στη λαϊκή της Άρτας) των ντόπιων ιθαγενών, απλών ανθρώπων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ένα δικαστήριο , ελληνικό , εξέδωσε μία πρωτοφανή απόφαση .
Ζητά με τελεσίδικη απόφαση από τη Hochtief να πληρώσει ΦΠΑ που δεν πλήρωνε για σχεδόν 20 χρόνια.
Ναι καλά ακούσαμε όλοι μας, μία εταιρεία, κορυφαία επένδυση ξένων επικυρίαρχων στην Ελλάδα, απο αυτές που φιγουράρουν προσκεκλημένοι στη  ΔΟΥ: "μεγάλων επιχειρήσεων",  δεν πλήρωνε για 20 χρόνια ΦΠΑ. Όχι μόνο αυτό αλλά κατάφερε και πούλησε  ένα μέρος της δημόσιας περιουσίας όλων μας που το διαχειρίζονταν σε κάτι καναδούς συνταξιούχους, εισπράττοντας στο ακέραιο το αντίτιμο χωρίς να κρατηθούν οι όποιες εκκρεμότητες που δεν ήταν και λίγες.
Η Hochtief είναι γερμανική εταιρεία στην οποία πλέκονται άνθρωποι από τη σημερινή ηγεσία της Μέρκελ σε ευρωπαϊκές θέσεις όπως ο πολύς Ραιχενπαχ που διαπράττει εγκλήματα από θέση  επικυρίαρχου πρωθυπουργού στην Ελλάδα.

Αν κάποιος θέλει να δει το μέγεθος και αυτής της αλητείας που φαίνεται να ξεπερνά το 1 δις ευρώ μπορεί να σταθεί για λίγο στις συμβάσεις που υπέγραψε η συμμορία του Σημίτη κατά το 199 6 με τους γερμανούς επικυρίαρχους. Προβλέπονταν εξαίρεση από εμπορικές δραστηριότητες της καταβολής ΦΠΑ, όχι από όλες και  όχι για όλα τα χρόνια.
Το σκάνδαλο της Hochtief είναι απλά γιγαντιαίο και είναι ενδεικτικό της λειτουργίας των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα αλλά και του τρόπου λειτουργίας του ελληνικού κράτους(πολιτικό προσωπικό, δικαστές, ελεγκτικοί μηχανισμοί κλ) ..

Η απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο:

-Απορρίπτει την προσφυγή της Hochtief δικαιώνοντας την κρίση των φορολογικών αρχών της χώρας μας.

-Απορρίπτει και καθιστά άκυρη την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου που δικαίωνε τη Hochtief, τονίζοντας πως με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα η Διαιτησία δεν έχει την εξουσία να σβήσει τα διοικητικά πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί.

-Ακόμα και αν η εταιρεία προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση του Εφετείου είναι δεσμευτική και εκτελεστή, ενώ το ΣτΕ μπορεί να την απορρίψει μόνο για τυπικούς και όχι για λόγους ουσίας.

Επιπλέον το δικαστήριο καταρρίπτει και τους ισχυρισμούς ότι το Ελληνικό Δημόσιο παραβίασε την «καλή πίστη» ή το ευρωπαϊκό δίκαιο, όπως υποστήριζε η Hochtief, απειλώντας …να διεκδικήσει και να …εισπράξει και αποζημίωση από τη χώρα μας.


αναλυτικά οι πληροφορίες απο πιο ψύχραιμους καταγραφείς της πραγματικότητας.
"Γερμανική εταιρεία ο μεγαλύτερος φοροφυγάς της Ελλάδας-Δικαστική απόφαση δικαιώνει το Δημόσιο έναντι της Hochtief"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.