Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Παρακράτος.

                                        

ΥΓ: Λίγο πρίν το κυρίως κείμενο του Βαξεβάνη..


Ξέρουμε ότι είναι λίγο άχαρο να μεταφέρονται κείμενα από αλλού, κάνουμε όμως μία μερική υποχώρηση μιας και αυτό που διαπραγματεύονται τα κείμενα δεν είναι απλά ένα τμήμα της ενημέρωσης αλλά και η εμφάνιση της σημερινής εικόνας της κυριαρχίας μέσω παρακρατικών μηχανισμών-δομών, των αμέσως αναγνωρίσιμων λόχων εξουσίας που φθάνουν παντού και βέβαια και ως την Άρτα- Ήπειρο.
Αναφερόμαστε στο Βαξεβάνη που με συνεχή άρθρα- αποκαλύψεις στα τελευταία τεύχη του περιοδικού του(HOT DOG) , αποκαλύπτει το διαβόητο σχέδιο “Κόκκινη Προβιά” που υπήρξε η αρχιτεκτονική διοίκησης της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Δεξιά καθεστώτα με πολιτικούς κοινούς απατεώνες , υπουργοί υπάλληλοι της CIA , παπατράγοι σε θέσεις αρχιεπισκόπων, στρατιωτικοί γενίτσαροι και δημοσιογράφοι, όλοι μαζί εναντίων της Ελλάδας, έτσι κύλισαν μέχρι εδώ τα πράγματα. Έτσι δείχνουν ότι κυλάν και από εδώ και πέρα.

Βενιζέλος, Σαμαράς, ναζιστές, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και άλλες παρακρατικές κατασκευές τύπου ΔΗΜΑΡ, Ποταμι κλπ, τα ΜΜΕ, οι σημερινοί αμερικανοεκπαιδευμένοι στρατιωτικοί που δεν έχαναν γυμνάσια με αμερικανούς, ισραηλινούς, ΝΑΤΟ κλπ . Και η σημερινή διοίκηση ή αν θέλετε το βαθύ Κράτος είναι εκπαιδευμένο από το Παρακράτος.
Στο τελευταίο κείμενο του ο Βαξεβάνης ανοίγει το ζήτημα με τη θέαση προς τη Συρία, τη Λιβύη και βέβαια την Ουκρανία, δεν αναφέρει την Κύπρο. Τουλάχιστον στις περιπτώσεις της Ουκρανίας και της Κύπρου η Ελλάδα είχε στρατηγική σημασία στη διάλυση των αστικών δημοκρατιών τους και στη συνέχεια την υπαγωγή τους στα προκατ ακροδεξιά καθεστώτα του ΔΝΤ. Ο πρώτος που νομιμοποίησε το ναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας ήταν ο Βενιζέλος που έτρεξε να χαιρετήσει τον πραξικοπηματία του Κιέβου και να τους εισαγάγει στο ΔΝΤ, φυσικά δεν πήγε αυτοβούλως . Το ίδιο και στην Κύπρο ΜΕ την τεχνητή οικονομική/τραπεζική κατάρρευση που ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα με τον εδώ τραπεζικό τομέα της Κύπρου και τελικά είσοδο της Κύπρου σε καθεστώς ΔΝΤ. Το παρακράτος είναι εδώ συνεχίζει να διοικεί την Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Οι απολήξεις του Βενιζέλου ξεκινούν πίσω από τις κάμερες της TV και καταλήγουν παντού, στην κεντρική διοίκηση,  στον τοπικό βουλευτή, στα τοπικά και μη ΜΜΕ, στους διοικητές των δημοσίων υπηρεσιών, στον ασφαλίτη που “μοιράζει” έντυπα με τους ναζιστές κλπ που θα συγκαλύψουν, θα προωθήσουν , θα συκοφαντήσουν  ..

Ακολουθεί  άρθρο που φιλοξενεί ο Βαξεβάνης και συμπληρώνει τη δική του δουλειά:

Προκαλεί συζητήσεις το ρεπορτάζ του «HOT DOC» για την «Κόκκινη Προβιά»,διαβάστε για τις σύγχρονες εκδοχές της..

Προκαλεί συζητήσεις το ρεπορτάζ του «HOT DOC» για την «Κόκκινη Προβιά». Διαβάστε τί γράφει επί του ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση:


"Μετά από την Λιβύη, πολύ περισσότερο την Συρία και με εκτίναξη του φαινομένου στην Ουκρανία, οι λαοί στοχοποιούνται από τους ασύμμετρους πολέμους που γίνονται για να ικανοποιηθούν τα καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Τη δράση τακτικών στρατευμάτων αντικατέστησε όλος αυτός ο συφερτός, όπου οι μισθοφόροι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι και οι φασίστες δίνουν τον τόνο, οι μυστικές υπηρεσίες τον κατευθύνουν, το ΝΑΤΟ «βοηθά» και οι Συμμαχίες Προθύμων Ιμπεριαλιστών έρχονται για να ανατρέψουν καταπιεστικά καθεστώτα που έβαζαν εμπόδια στα σχέδια των πολυεθνικών, μοιράζοντας πλουτοπαραγωγικές πηγές και δρόμους ενέργειας, τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων.Θυμίζουμε τις αποκαλύψεις του περιοδικού HOT DOC για την «Κόκκινη Προβιά», το μυστικό στρατό που οργανώθηκε μεταπολεμικά και θα ξεκινούσε ανταρτοπόλεμο σε περίπτωση σοβιετικής εισβολής, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή. Στην πραγματικότητα όμως, η «Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων», που δρούσε υπό την κάλυψη των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού, σε πλήρη συνεργασία με τη CIA, είχε οργανώσει έναν τεράστιο στρατό από στρατιωτικούς και πολίτες, εκπαιδευμένους στη παρακολούθηση, κατασκοπεία, βομβιστικές επιθέσεις και ψυχολογικό πόλεμο.

Όμως όπως αποδεικνύεται στο τεύχος του περιοδικού HOT DOC No 59 «δημιούργησαν το Κυπριακό στο όνομα του εθνικού συμφέροντος για να εξυπηρετήσουν αμερικανικά και βρετανικά συμφέροντα, δημιούργησαν Χούντες, έβαλαν νάρκη στην επέτειο εορτασμού στο Γοργοπόταμο, επεξεργάστηκαν τις εκλογές βίας και νοθείας και πιθανόν να είχαν συμμετοχή σε αυτό που βολικά επί δεκαετίες ονομάζεται τρομοκρατία.[…] Υλοποίησαν σχέδια του συνόλου του ελληνικού στρατού, σαν να είχαν εκπονηθεί ως εθνικά στρατιωτικά δόγματα»!Στράφηκαν δηλαδή ανοικτά, βάναυσα κατ΄ εξακολούθηση εναντίον «του εσωτερικού εχθρού», της Αριστεράς και του κόσμου της εργασίας απαντώντας με τη δύναμη των όπλων και την βαρβαρότητα της κρατικής τρομοκρατίας, στις κοινωνικές διεκδικήσεις και στην απαίτηση ενός καλύτερου αύριο.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου δήλωσε το 1990 ότι εξάρθρωσε την Κόκκινη Προβιά, καταστρέφοντας ουσιαστικά κάθε αποδεικτικό στοιχείο.

Σοκάρει όμως η απάντηση του δικτάτορα Στυλιανού Παττακού στην ερώτηση του Κώστα Βαξεβάνη για την «Κόκκινη Προβιά»:

Ερώτηση: Ποιος ήταν ο ρόλος της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων;

Απάντηση: Τι τα θέλετε τώρα αυτά; Αυτά είναι μυστικά σχέδια τα οποία δεν βγαίνουν στη φόρα. Δεν πρέπει να προδώσω εγώ την πατρίδα μου.

Ερώτηση: Μα τώρα έχουν τελειώσει όλα αυτά, από το 1989.

Απάντηση: Δεν νομίζω. Αν τα κατάργησαν, ανασυγκροτήθηκαν με άλλο τρόπο».

Βεβαίως, η κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ, ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ, Ναζί θεωρούν και αντιμετωπίζουν τον κόσμο της εργασίας ως Εσωτερικό Εχθρό….

Ήδη, όπως μας πληροφορεί το Global Research, οι πολωνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν αναλάβει την εκπαίδευση των μελλοντικών Ουκρανών «επαναστατών» από τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν 86 μέλη του Δεξιού Τομέα εκπαιδεύτηκαν σε ένα κέντρο της πολωνικής αστυνομίας στο Λεγκιόβο, λίγο έξω από τη Βαρσοβία, στην οργάνωση διαδηλώσεων, ταραχών, αντάρτικου πόλης, κατάληψης κτιρίων και την εκτέλεση πυρών ελεύθερου σκοπευτή. Μάλιστα το πολωνικό περιοδικό Nie δημοσίευσε φωτογραφίες Ουκρανών με ναζιστικές στολές δίπλα σε Πολωνούς αστυνομικούς με πολιτική περιβολή. Τα βίντεο από τις συγκρούσεις στη πλατεία Μαϊντάν αποδεικνύουν ότι η εκπαίδευση των Ναζί έπιασε τόπο, καθώς ξενίζει η οργάνωση, η ψυχραιμία και οι τακτική των «αντικαθεστωτικών διαδηλωτών», που φέρνουν σε απελπιστική θέση τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά!

Θα βασιστούμε και πάλι στα στοιχεία του Global Research για να περιγράψουμε τη δράση μισθοφόρων εκτός από τη γνωστή αμερικανική BLACKWATER-ACADEMY, όπως τη πολωνική στρατιωτική εταιρεία ASBS (ANALIZY SYSTEMOWE BARTLOMIEJSIENKIEWICZ), που ανήκει στον σημερινό πολωνό υπουργό εξωτερικών Ζινκίεβιτς, που δραστηριοποιείται στην Ανατολική Ουκρανία, με σκοπό την εκπαίδευση Ναζί Ουκρανών Πολιτοφυλάκων και την εκτέλεση «μαύρων επιχειρήσεων». Αν επομένως καταγγέλλεται η ρωσική κρατική παρέμβαση στην Ουκρανία από τις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τότε το παραπάνω παράδειγμα και τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν αποδεικνύουν την συγκαλυμμένη κρατική παρέμβαση των ΗΠΑ-Ε.Ε. και των συμμάχων τους, με συνεργασία ιδιωτικού-κρατικού στρατιωτικού-κατασκοπευτικού σχηματισμού, ντόπιων και ξένων, που δεν εντάσσεται σε καμιά κρατική συμφωνία και σε κανένα πλαίσιο ανακήρυξης πολεμικής αναμέτρησης μεταξύ κρατών. Ξεπερνώντας φυσικά την αρχή του απαραβίαστου των συνόρων ως βασική προυπόθεση συγκρότησης των εθνών-κρατών, τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και όλο τον ορισμό του Διεθνούς Δικαίου, όπως ορίστηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις, μετά τον τερματισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Βασιζόμενοι σε ρωσικές πηγές καταγράφουμε την εξαφάνιση 20 μισθοφόρων στα μέσα Απριλίου, ενώ το αντίστοιχο υπουργείο εξωτερικών σε ανακοίνωση του τονίζει «ότι 150 Αμερικανοί, εξοπλισμένοι από την GREYSTONE LTD, θυγατρική της ACADEMY, δρουν στην Ανατολική Ουκρανία». Στις 2 Μαΐου, δύο ελικόπτερα ΜΙ-17 κατερρίφθησαν από πυρά ανταρτών για να σκοτωθούν 14 πράκτορες της CIA, ενώ επέζησε ένας που αναγνωρίστηκε ως λοχαγός Σαβουίλοφ, για να αποδειχτεί στην ανάκριση ότι πρόκειται για υπάλληλο της GREYSTONE LTD. Ακολούθως, πάντα σύμφωνα με τις ρωσικές πηγές, στις 29 Μαΐου καταρρίπτεται ελικόπτερο προκαλώντας το θάνατο Ουκρανού Στρατηγού και ανδρών της ACADEMY. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δημοσίευμα της γερμανικής BILD αναφέρεται «σε 400 άνδρες της ACADEMY που πολεμούν δίπλα στις Ναζιστικές Ουκρανικές δυνάμεις», εφημερίδα που βασίζεται σε πληροφόρηση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών BND.

Άρθρα κάνουν λόγο για τη δράση Πολωνών μισθοφόρων που χρησιμοποιούνται στο χειρισμό ελικοπτέρων και μαχητικών, καθώς οι Ουκρανοί χειριστές αρνούνται να εμπλακούν σκοτώνοντας συμπατριώτες τους. Επίσης, στην κατάρριψη του ουκρανικού μεταφορικού αεροσκάφους II-76 στις 14 Ιουλίου στο Λουγκάνσκ, σκοτώθηκαν στελέχη της 25ης Ανεξάρτητης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, μια ομάδα Λιθουανών ελεύθερων σκοπευτών, μισθοφόροι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και πράκτορες της CIA. Θυμίζουμε ότι Oυκρανία-Πολωνία-Λιθουανία προσπαθούν να συγκροτήσουν μια κοινή Ταξιαρχία. Τέλος, στο πλευρό των ρωσόφωνων ανταρτών πολεμούν Ρώσοι, Τσετσένοι και Σέρβοι «εθελοντές». Σερβικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πληροφορίες από την Κρατική Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών (BIA), υποστηρίζουν ότι στην Ουκρανία πολεμούν και στις δύο πλευρές 30 Σέρβοι επαγγελματίες μισθοφόροι. Πρόκειται για βετεράνους των πολέμων στην πρώην Γιουγκοσλαβία και η μηνιαία αμοιβή τους φτάνει τα 10000 δολάρια. Υπάρχουν και κάποιοι που στρατολογούνται από την οργάνωση Σερβικό Κίνημα των Τσέτνικ και οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά, πολεμώντας στο πλευρό των ρωσόφιλων στην νοτιοανατολική Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Αλεξάνταρ Ζαχαρτσένκο, στην περιοχή έφτασε μία νέα ομάδα 14 εθελοντών από τη Σερβία.

Όμως η παρέμβαση των δυτικών δυνάμεων είναι πιο μεγάλη και περιλαμβάνει ακόμη και στελέχη των ίδιων των Ειδικών Δυνάμεων τους. Και πάλι το GLOBAL RECEARCH αναφέρεται σε απώλειες της CIA και του FBI, με το Τμήμα Ειδικών Δραστηριοτήτων της CIA (SPECIAL ACTIVITIES DIVISION/SAD) να παίζει καθοριστικό ρόλο στον σχεδιασμό-οργάνωση-εκτέλεση της καταστολής της ουκρανικής εξέγερσης στα ανατολικά της χώρας, ενώ δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή των Αμερικανών Πρασινοσκούφηδων των SPECIAL FORCES. Είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι πληθώρα στελεχών των ειδικών δυνάμεων, των μυστικών και αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών ξένων χωρών λαμβάνουν μέρος στην εμφύλια σύγκρουση όπως οι αμερικανικές DELTA FORCE, SEAL TEAM SIX, FBI, η ουγγρική αντιτρομοκρατική δύναμη TEK, η γερμανική ειδική δύναμη KSK, η ουκρανική αντιτρομοκρατική δύναμη ΑΛΦΑ.

Από την άλλη μεριά η Ρωσία κατηγορείται ότι πράκτορες της GRU και κομμάντος των SPETSNAZ δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Ουκρανία. Στο πλευρό των ρωσώφωνων πολεμούν επίσης άνδρες του Τάγματος ΒΟΣΤΟΚ, από την Οσετία. Τέλος, η ουκρανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί παραστρατιωτικές δυνάμεις όπως ο Λαϊκός Στρατός Αυτοάμυνας Ουκρανίας (UNA-UNSO), παρακλάδι του ναζιστικού Δεξιού Τομέα και το Τάγμα Ντονμπάς.

Το συμπέρασμα της παραπάνω παρουσίασης είναι ότι για τη διεξαγωγή των σύγχρονων πολεμικών αναμετρήσεων τα κράτη δε μπορεί να βασίζονται μόνο στην κλασσική οργάνωση των στρατιωτικών τους δυνάμεων, κάτι που βεβαίως το έχει αντιληφθεί και ενσωματώσει το ελληνικό αστικό κατεστημένο οργανώνοντας τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων, αλλά και τα νέα Τάγματα Εθνοφυλακής, που ενεργοποιούνται για την αντιμετώπιση μεγάλων συγκεντρώσεων πλήθους και ψηφίζονται τον Ιούλιο του 2011, στην έξαρση του κινήματος των αγανακτισμένων. Στρατιωτικοί Σχηματισμοί Εφέδρων που ελέγχονται και κατευθύνονται από το Υπουργείο Άμυνας και ήδη έχουν δώσει δείγματα γραφής εναντίον της μειονότητας στη Θράκη, δρώντας απροκάλυπτα τρομοκρατικά.

Αναφερόμαστε στην συγκρότηση δυνάμεων –βασίζονται στη μεγάλη τους πλειοψηφία σε εφέδρους των Ειδικών Δυνάμεων, με φασιστική και ακροδεξιά πολιτική αντίληψη- που υπό την καθοδήγηση μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δρουν ανεπίσημα, όταν οι επίσημες κρατικές δυνάμεις περιορίζονται από διεθνείς νόμους, κρατικές συνθήκες και τον όποιο κοινωνικό έλεγχο. Όπως τονίζουν στρατιωτικοί συντάκτες πρόκειται για μαύρες δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), που αναλαμβάνουν μυστικές επιχειρήσεις, εντός και εκτός εθνικής επικράτειας, παραστρατιωτικές δυνάμεις υπό την κάλυψη π.χ. αθλητικών οργανώσεων, ομάδες εθελοντισμού κλπ., υπηρεσίες πληροφοριών με ισχυρούς κλάδους παραστρατιωτικής δράσης, ανατρεπτικών και αντιανατρεπτικών επιχειρήσεων, αντικατασκοπείας και αντιτρομοκρατίας! (θυμίζουμε τις καταγγελίες της δημοσιογραφικής ομάδας ΙΟΣ, της τότε «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», για στρατιωτική δράση ομάδας Ελλήνων εφέδρων καταδρομέων στη κατεχόμενη Κύπρο)".

Πηγή: Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

Διαβάστε επίσης To Hot Doc αποκαλύπτει την αλήθεια για το "δυστύχημα" του Γοργοποτάμου 
 "Το 1964, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Τη γιορτή για τη νίκη της Δημοκρατίας κατέστρεψε μια έκρηξη στο χώρο του εορτασμού που σκότωσε 13 άτομα, ανάμεσά τους και ένα δωδεκάχρονο κορίτσι και τραυμάτισε ακόμη 54. Η έκρηξη είχε προκληθεί από νάρκη την οποία πάτησε κάποιος. Αυτή η μη ομαλότητα που σε λίγα χρόνια θα οδηγούσε στη δικτατορία ήταν σχεδιασμένη και υλοποιείτο από παρακρατικούς, πράκτορες, επαγγελματίες της εθνικοφροσύνης και οπαδούς του αγοραίου πατριωτισμού που πληρώνονταν από ξένες υπηρεσίες.(...)"

2.Αποκαλύψεις για την απόπειρα κατά του Μακαρίου, 44 χρόνια μετά.
"Ήταν 8 Μαρτίου του 1970, όταν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο δέχθηκε διασταυρούμενα πυρά, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από την περίβολο της Αρχιεπισκοπής. Ο Μάκαριος σώθηκε από θαύμα και τους χειρισμούς του πιλότου του, ενώ τις επόμενες ημέρες συνελήφθησαν 10 άτομα για την απόπειρα, μεταξύ των οποίων ο Πολύκαρπος Γιωρκάτζης, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μακαρίου.(...)"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου