Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημέρωση και σχόλια από τις πορείες και δράσεις για τον Παύλο Φύσσα σε Αρτα και Αγρίνιο .




Με ποικίλες δράσεις και πορείες απάντησαν εκατοντάδες πολίτες στην μνήμη της δολοφονίας από έλληνες ναζιστές, του Παύλου Φύσσα.
Ο Παύλος Φύσσας , εργάτης στη ζώνη του Περάματος και μουσικός της ΧιπΧοπ σκηνής δολοφονήθηκε εν ψυχρό μετά από συντονισμένη επιχείρηση ελλήνων ναζί. Ο δολοφόνος ναζιστής Ρουπακιώτης ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος των ναζιστών , σήμερα είναι απλά ένα φοβισμένο ανθρωπάκι πλήρως απαξιωμένο ενώ η ιστορία όπου συναντά τον όνομά του θα προκαλεί ανατριχίλα. .

Στην Άρτα την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου έγινε μουσική / πολιτική εκδήλωση με θέμα την Αντιφα Χιπ Χοπ μουσική σκηνή, στην οποία ο Παύλος Φύσσας συμμετείχε, με δίσκους, συναυλίες κλπ με το όνομα Killa P. H εκδήλωση έγινε στο Ροκ Μπαρ “Κάποτε”

Την Πέμπτη κύρια ημέρα των πορειών στην Άρτα έγιναν δύο συγκεντρώσεις. Μία συγκέντρωση αριστερών κομμάτων και οργανώσεων(ΣΥΡΙΖΑ, Λαϊκή Συνέλευση κλπ) στο Κιλκίς που ενώθηκε με την κύρια πορεία που είχε καλεστεί από την Αντιφασιστική Συνέλευση αι στην οποία συμμετείχαν ανένταχτοι, σύντροφοι από Ανταρσύα, Αναρχικοί, αντιεξουσιαστές κλπ.
Η κοινή πορεία είχε πολύ κόσμο και εκτός από μαζική είχε και πολύ δυναμικό παλμό παλμό. Πολλά συνθήματα, μεγάλη διαδρομή κεντρικά της πόλης, πολλοί νέοι άνθρωποι και άφαντοι οι τοπικοί ναζί και τα τοπικά ΜΜΕ που ούτως ή άλλως έχουν την δική τους κοινή “πορεία”.

Καθ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης  φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα, κατά των ναζί, κατά της κοινής συνεργασίας ναζιστών, ΜΜΕ και αστυνομίας, συνθήματα κατά του Φασισμού, και αλληλεγγύης πρός τους πρόσφυγες κλπ κλπ, μοιραζόταν πολιτικά κείμενα από τις συλλογικότητες που συμμετείχαν , γράφονταν αντιφασιστικά συνθήματα και στένσιλ στους τοίχους .. Η πορεία επέστρεψε στην κεντρική πλατεία όπου και ο κόσμος παρέμεινε για αρκετή ώρα.. Από τις πιο ωραίες και σημαντικές πορείες που έχουν γίνει στην Άρτα.


Στο Αγρίνιο έγιναν δύο πορείες, μία το πρωί από τη συνέλευση αναρχικών μαθητών και φοιτητών με δεκάδες διαδηλωτές και έντονο παλμό. Η πορεία διέσχισε μεγάλη διαδρομή μέσα στην πόλη του Αγρινίου και επέστρεψε σε κεντρική πλατεία.

Το απόγευμα στην κεντρική πορεία(πλ Δημάδη) στο κάλεσμα αναρχικών προτωβουλιών αι αριστερών οραγνώσεων( ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμμετείχε επίσης πολύς κόσμος. Στη διάρκεια της πορεία ακούστηκαν συνθήματα , ενώ προς το τέλος διαδηλωτές επιτέθηκαν στις κλεμμένες τράπεζες του Σάλλα αλλά και τη Εθνικής, επίσης σημειώθηκε και Φεϊς – Λίφτινγκ σε κατάστημα μαυρογιαλούρου(αγοράζω χρυσό). Στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του καθεστώτος συμμετείχαν δεκάδες άνθρωποι.
Η αστυνομία μετά από ώρες προχώρησε στην τρομοκρατία της πόλης προσάγοντας περίπου 20 άτομα οι οποίοι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι ..

Στις εκδηλώσεις μνήμης του Παύλου Φύσσα και καταδίκης του Φασισμού συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, από πολιτικούς χώρους της Αριστεράς(όχι όλης) αλλά και από πιο ριζοσπαστικούς χώρους(άκρα αριστερά, αναρχικούς κλπ).
Η εικόνα των διαδηλώσεων, της συμμετοχής σε αυτές, της έντασης και της ποιότητας του πολιτικού λόγου που αναπτύχτηκε, η μαζική καταδίκη των  φασιστών και των αλητών των ΜΜΕ(είτε τοπικά είτε πανελλαδικά), όλα δημιουργούν μία απάντηση ότι μπορούμε να μιλάμε για όρους ανατροπής του σημερινού Ολοκληρωτικού ακροδεξιού καθεστώτος, στο οποίο κυριαρχούν τα παράσιτα και τα φασιστοειδή που σταβλίζονται στο καθεστώς  και από κοινού επιτίθενται σε όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.