Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Νέα εκδήλωση και νέα συγκρότηση πολιτών κατά των πλειστηριασμών, στην Αμφιλοχία.




 
ας μην αμφιβάλλει κανείς ότι Τώρα Είναι η ώρα!



Έγινε σήμερα Κυριακή 23/2, στην Αμφιλοχία,  ανοιχτή εκδήλωση για την συγκρότηση πολιτών που θα αποτρέπει πλειστηριασμούς και στην Αμφιλοχία.
 
Οι καλεσμένοι ανέλυσαν όλο το περιβάλλον στο οποίο θα αναπτυχθούν οι πλειστηριασμοί  και τους τρόπους αντίδρασεις που πρέπει να υπάρξουν.
Εκπρόσωπος από την ΕΚΠΟΙΖΩ, μέλη γειτονικών πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς , και ντόπιοι πολίτες κάλυψαν πλήρως το ζήτημα,  αναφέροντας τόσο τη νομική κάλυψη όσο και την απαραίτητη κινηματική που θα αφορά την αποτροπή των πλειστηριασμών με τη φυσική παρουσία των πολιτών την ώρα του πλειστηριασμού.


 Αυτό που τονίστηκε και συμφωνήθηκε  από όλους και έμεινε ως κεντρικό συμπέρασμα  είναι ότι οι τράπεζες θα προσπαθήσουν  με κάθε τρόπο να υφαρπάξουν τις περιουσίες των πολιτών και ότι σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπάρξει κοινωνική αντίδραση/απάντηση.

Η συζήτηση προχώρησε και σε άλλα ζητήματα με μεγάλο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα έγινε μία   ενημέρωση για τις κινήσεις επαγγελματιών στο Μεσολόγγι που  θα προσπαθήσουν να προσβάλλουν μαζικά το ύψος των χρεών απο το ασφαλιστικό ταμείο τους, του ΤΕΒΕ(ΟΑΕΕ), κάτι για το οποίο θα γίνει ενημέρωση τις αμέσως επόμενες ημέρες.  

Τέλος να σημειώσουμε ότι θεωρούμε απολύτως σημαντικό ότι πολίτες και συλλογικότητες των γύρω περιοχών  θέλουν και  οργανώνονται σε δομές    αλληλέγγυων δράσεων όπως για παράδειγμα ενάντια στους πλειστηριασμούς, επανασυνδέσεις ρεύματος , δίνοντας ελπίδα και δύναμη για συνέχιση και δυνάμωμα των κοινωνικών αγώνων και αντιστάσεων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.