Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Εξι χρόνια κάθειρξη για εκβιασμό, στον άνθρωπο που «κατέβασε» το σήμα της ΕΡΤ στο βόρειο Αιγαίο.

Ο Γιάννης Παπούκας, που καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι ο άνθρωπος που «κατέβασε» το σήμα της ΕΡΤ στο βόρειο Αιγαίο. 


ΛΕΣΒΟΣ Της Ανθής Παζιάνου

Σε έξι χρόνια κάθειρξη για κατά συρροήν εκβιασμό καταδίκασε η Δικαιοσύνη τον ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού, με τον οποίο το κράτος επέλεξε πριν από λίγους μήνες να συνεργαστεί για να σιγήσουν οι πομποί της ΕΡΤ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε η διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του κέντρου εκπομπής στον Ολυμπο Λέσβου και βύθισε στο μαύρο τις συχνότητες της ΕΡΤ σε Λέσβο, Λήμνο, Αϊ-Στράτη, Οινούσσες, Χίο, Ψαρά, Ικαρία και Σάμο, στην επέτειο των δύο μηνών από το «μαύρο», 11 Αυγούστου 2013, τόσο οι εργαζόμενοι της ΕΡα όσο και η «Εφ.Συν.» είχαν αναδείξει τον έναν από τους δύο συνεργάτες-διαρρήκτες της αστυνομίας, τον Γιάννη Παπούκα.


Ο εν λόγω ιδιοκτήτης ΜΜΕ, βασικός τεχνικός της παραπάνω ενέργειας, είχε ήδη βαρύ βιογραφικό: συνελήφθη το απόγευμα της 21ης Σεπτέμβρη 2006, την ώρα που είχε παραλάβει 10.000 ευρώ από τον τότε πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Στρατή Γόμο, για να σταματήσει να συκοφαντεί με δημοσιογραφικές εκπομπές τον ίδιο, τη σύζυγό του και την επιχείρησή του.

Μετά από 8 χρόνια και συνεχείς αναβολές η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο Γιάννης Παπούκας καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη για το αδίκημα του εκβιασμού και σε 8 μήνες για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η κυβέρνηση έδωσε τα κλειδιά των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ σε έναν παραβάτη της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας. Οι εργαζόμενοι της ΕΡα επισημαίνουν ότι στο παρελθόν τού εν λόγω κυρίου συμπεριλαμβάνονται και αρκετές καταδικαστικές αποφάσεις από το ΕΣΡ και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για ραδιοτηλεοπτικές υποθέσεις.

Η… συνεργασία

Εν τούτοις, το κράτος, όπως φάνηκε, δεν είχε πρόβλημα να συνεργαστεί μαζί του. «Με παρακρατικές μεθόδους και με την αστυνομία συνεργούσα (παρά την επίσημη άρνησή της, που προκαλεί ερωτήματα), δημόσια περιουσία υψηλής αξίας και σπουδαιότητας περιήλθε στα χέρια υποδίκου για κακουργηματικές πράξεις», τόνιζαν μεταξύ άλλων. Ο καταδικασθείς αφέθηκε ελεύθερος μετά την άσκηση έφεσης.


Εφημερίδα των Συντακτών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.