Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Από τη συζήτηση στη Βουλή για τα υποβρύχια, Επιλέξαμε μία Ερώτηση την «Απάντηση» της και μία ανακοίνωση της ΔΑΚΕ!!!


Παρακολουθώντας την συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των υποβρυχίων και γενικότερα την αγοροπωλησία-πλιάτσικο  των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά,  δεν μας μένει καμία απολύτως απορία για τον παρασιτικό ρόλο των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που αφορά,  καθολικά, το πολιτικό τους προσωπικό. Η ΔΗΜΑΡ δεν συγκαταλέγεται ως αυτόνομο κόμμα στο προηγούμενο σ_χύμα,  αλλά ως επικουρική κατασκευή πολιτικών ανδριάντων(πχ κωδικός προϊόντος: Κουβέλης, Ψαριανός, κλπ) ..

Στη συζήτηση στη Βουλή έγινε πολύς λόγος εως πάρα πολύς,   που κατέληξε στην κοινή πολιτική στάση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΔΗΜΑΡ να μην γίνει διερεύνηση των εγκλημάτων,  των πολιτικών και «ιδιοκτητών» των ναυπηγείων..
 
Ξεχωρίσαμε μία ερώτηση που ξεκινά από το ποιος είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης των ΕΝΑΕ(ελληνικά ναυπηγεία) , ξεδιπλώνει όλη τη δολοπλοκία μεταξύ του Βενιζέλου(και της ΝΔ), της αρχικής σύμβασης και των «ιδιοκτητών» και μετά από αρκετά ρολά εκατομμυρίων ευρώ, καταλήγει σε μία Απάντηση όπου δεν είναι γνωστός στο σημερινό υπουργό(και σε ‘όλους μας) ο «ιδιοκτήτης» των ναυπηγείων και δέκτης των δισεκατομμυρίων που συνεχίζουν να εκταμιεύονται . Έχουν δοθεί δισεκατομμύρια ευρώ και συνεχίζουν να δίνονται, σε εταιρείες που δεν τις γνωρίζει κανείς.

Διαβάστε, το διάβασμα  προς το παρόν είναι αφορολόγητο σε όλη του την έκταση .. 

Η ερώτηση είναι ποιος είναι σήμερα ιδιοκτήτης των ναυπηγείων;

(Τσίπρας): Κύριε Υπουργέ, θέλω μία απάντηση.

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των ΕΝΑΕ σήμερα;
 
Πρέπει να ξέρουμε, διότι διαβάζοντας την εκτελεστική συμφωνία αγοραστής των μετοχών των ΕΝΑΕ εμφανίζεται η εταιρεία ABU DHABI MAR, για την οποία μάλιστα ο κ. Βενιζέλος στην τότε συζήτηση στη Βουλή έλεγε -και σωστά λέω εγώ- ότι είναι μία εταιρεία, η οποία εξαιτίας της παρουσίας της σε πενήντα τρεις χώρες, σε πενήντα τρία Πολεμικά Ναυτικά, έχει τη δυνατότητα να φέρνει δουλειές, να φέρνει παραγγελίες. 
Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, προφανώς και επείσθη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να ψηφίσει την κύρωση αυτής της σύμβασης. Ένα μήνα αργότερα, όμως, πάλι ο κ. Βενιζέλος έρχεται με την ίδια τροπολογία για την οποία απαλλάσσει την HDW για τις απαιτήσεις που το ΣΔΟΕ είχε προσδιορίσει, αντικαθιστά με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο την ABU DHABI MAR με την PRIVINVEST, με άλλη εταιρεία παρανόμως δε, διότι δεν μπορείς με τροπολογία που αναφέρεται σε νόμο που κυρώνει σύμβαση, να αλλάζεις το νόμο που αφορά συγκεκριμένη σύμβαση, χωρίς να αλλάξεις και τη σύμβαση. Αυτό, όμως, δεν είναι θέμα που θα ασχοληθούμε τώρα, είναι πολιτικά τα ζητήματα και όχι νομικά.

Η  PRIVINVEST, λοιπόν, παρουσιάζεται ως συνδεδεμένη εταιρεία με την ABU DHABI MAR. Από πού προκύπτει αυτή η σύνδεση; Ποτέ δεν διευκρινίστηκε, ούτε τότε, ούτε σήμερα. Από την ABU DHABI MAR, λοιπόν, μία θυγατρική του ABU DHABI FUND που ελέγχεται από την πριγκιπική οικογένεια και άρα είναι αξιόχρεη για κάθε πιθανή οφειλή της στο ελληνικό δημόσιο, περνάμε σε μία εταιρεία αγνώστων στοιχείων ιδιοκτησίας του κυρίου Σάφα, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 25 χιλιάδων λιρών.
Γιατί αυτή η αλλαγή;
Πώς δικαιολογείται; Δεν πήραμε απαντήσεις. Έγινε ο οποιοσδήποτε έλεγχος από ανεξάρτητους αξιολογητές, όπως είχε γίνει για την περίπτωση της ABU DHABI MAR, από την ΛΑΖΑΡΟΥ τότε; Δεν έγινε. 

Υπάρχουν, όμως, σήμερα απ’ ό,τι βλέπω στοιχεία που πρέπει να εξετάσουμε. Αλλά δεν είναι καινούρια στοιχεία για εμάς. Εκείνη την εποχή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ερώτηση και ζητά από τον τότε Υπουργό Άμυνας να του απαντήσει αν έχει ακούσει τίποτα για την μετάβαση στην PRIVINVEST και αν τα ΕΝΑΕ ανήκουν στην PRIVINVEST ή σε κάποια άλλη εταιρεία. Σήμερα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πιθανότατα ούτε η PRIVINVEST είναι ιδιοκτήτρια των Ναυπηγείων, αλλά ότι οι μετοχές τους ανήκουν σε μία ενδιάμεση εταιρεία, την HOERN 2 που συνέστησαν οι Γερμανοί, πρώην ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων, ως ενδιάμεση. Χρησιμοποιώντας, δηλαδή, την PRIVINVEST ως κέλυφος, ώστε πάλι τα Ναυπηγεία να είναι στη δική τους δικαιοδοσία. 

Ερωτάμε εμείς, καταθέτοντας αυτήν τη πρόταση για εξεταστική και εδώ που σας έχουμε απέναντί μας, κύριε Υπουργέ, κύριε Βενιζέλε, είναι αλήθεια αυτό; Το γνωρίζατε αυτό αν είναι αλήθεια, ως οφείλατε να το γνωρίζετε; Γιατί πράγματι μπορεί και να μην το γνωρίζατε.
Το γνωρίζατε, όταν υπογράφατε για την εκταμίευση αυτών των 360 εκατομμυρίων ευρώ; Και αν είναι αληθές και εν πάση περιπτώσει το γνωρίζατε, πώς γίνεται να δίνατε εντολές εκταμίευσης ποσών προς τα ΕΝΑΕ, τη στιγμή που δεν τηρείται πλέον ουσιώδης χώρος της σύμβασης, δηλαδή η απόκτηση των Ναυπηγείων από την ABU DHABI MAR και αργότερα με την τροπολογία που καταθέσατε από την PRIVINVEST. 
Καταβλήθηκαν 362 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 250 εκατομμύρια πήγαν στα ΕΝΑΕ και τα υπόλοιπα στη HDW. Καταβλήθηκαν 250 εκατομμύρια στα ΕΝΑΕ, αλλά οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, τα Ναυπηγεία είναι εγκαταλελειμμένα, τα υποβρύχια είναι ανασφάλιστα και η εφορία απλήρωτη. Ρωτάμε, τι έγιναν αυτά τα 250 εκατομμύρια;
Γιατί δεν γίνεται ένας έλεγχος του ΣΔΟΕ στα βιβλία των ΕΝΑΕ για να μάθουμε πού πήγαν αυτά τα λεφτά. Είναι παράλογο αυτό που ρωτάμε; Πώς εκταμιεύτηκαν αυτά τα ποσά, όταν μέτοχοι των Ναυπηγείων αντί της ABU DHABI MAR ή έστω της PRIVINVEST είναι μία εικονική γερμανική εταιρεία η HOERN 2, η οποία δεν γνωρίζουμε σε ποιους ανήκει και είναι το ερώτημα μου το οποίο έχω καταθέσει σήμερα τρεις φορές στον Υπουργό κ. Αβραμόπουλο να μας πει, διότι υπήρχε και μία HOERN, η πρώτη, που ανήκε στην HDW. Όλα αυτά, όταν από τις 22 Σεπτεμβρίου του 2010 υπάρχει το μετοχολόγιο των ΕΝΑΕ και άρα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οφείλει να γνωρίζει.
Δεν ξέρω αν γνωρίζει
.

ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Τσίπρα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι πελάτης του. Τα ερωτήματα που θέτετε θα πρέπει να απαντηθούν διαφορετικά.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Κύριε Υπουργέ, θα χαρώ ιδιαίτερα να πάρετε το λόγο να τοποθετηθείτε σε αυτό. Έστω και αυτή είναι μία απάντηση, τα ερωτήματα όμως είναι υπαρκτά.

ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Σας θύμισα πως το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης είναι πελάτες του Ναυπηγείου. Τα ερωτήματα που θέτετε είναι άλλου «παππά Ευαγγέλιο». Εμείς τι θέλουμε; Θέλουμε να πάρουμε τα υποβρύχια. Ερευνούμε, ψάχνουμε, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Πριν από λίγο παρουσίασα εκτενέστατα μπροστά σας και ήσασταν κι εσείς παρών, ποια διαδικασία τελικά επελέγη. Το αντικείμενο, όμως, στη σημερινή συζήτηση είναι για το κατά πόσον χρειάζεται Εξεταστική Επιτροπή. Τα υπόλοιπα ερωτήματα σας, ευχαρίστως να τα απαντήσουμε και είπα και πρωτύτερα ότι μπορώ να μεσολαβήσω στο Υπουργείο Ανάπτυξης να συνεννοηθούμε τις λεπτομέρειες. Ευχαριστώ.


Ακολουθεί ανακοίνωση της ΔΑΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έκριναν ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος διερεύνησης του σκανδάλου των Υ/Β και των ΕΝΑΕ. Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι εργαζόμενοι και ΥΒ, έγιναν θυσία στο βωμό μικροκομματικών τακτικών.

Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο και έκριναν ότι δεν ευθύνεται κανείς:
·         για τους απλήρωτους επί 20 μήνες εργαζόμενους
·         για την πλήρη απαξίωση των ΕΝΑΕ, της μεγαλύτερης      ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας της χώρας
·         για τα ΥΒ που σαπίζουν στα υπόστεγα των Ναυπηγείων και κόστισαν 2,5 δις ευρώ στους ‘Έλληνες φορολογουμένους
·         για τον εκβιασμό του ελληνικού Δημοσίου από τον επενδυτή-φάντασμα κ. Σάφα

Οι βουλευτές και οι Υπουργοί της Ν.Δ, που μέχρι πριν από λίγους μήνες υποστήριζαν ότι υπάρχει σκάνδαλο και πρέπει να διερευνηθεί, αυτο-εξευτελίστηκαν και πρόσφεραν απόλυτη στήριξη στον άνθρωπο που έβαλε την ταφόπλακα στο Ναυπηγείο, στον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο.

Ο Πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε καθόλου στην συζήτηση στη Βουλή, παρά μόνο προσήλθε στην ψηφοφορία για να στηρίξει τον συνεταίρο του κ. Βενιζέλο. 

Επιβεβαίωσε έτσι με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι αυτός και η Κυβέρνηση του πορεύονται με βασική πολιτική τους , την συγκάλυψη σκανδάλων και την εμμονή στο λάθος, προκειμένου να διατηρηθούν λίγους ακόμα μήνες στην εξουσία.
Κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλε, οι εργαζόμενοι των ΕΝΑΕ, έχουν πλέον αντιληφθεί πλήρως ότι ανάπτυξη και προκοπή με αυτή την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει και πολύ σύντομα θα σας δείξουν την ευγνωμοσύνη τους έμπρακτα.

Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.